Prezidentė susitiko su JAV politologe Karen Dawisha

Antradienis, rugsėjo 15 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su žymia JAV politikos mokslų profesore, knygos „Putino kleptokratija: kam priklauso Rusija?“ (angl. „Putin‘s Kleptocracy: who owns Russia“) autore Karen Dawisha. Ji yra šiuo metu Prezidentūroje vykstančio Vilniaus demokratijos forumo pagrindinė pranešėja.

Pasak Prezidentės, Karen Dawishos parašyta ir neseniai išleista knyga „Putino kleptokratija: kam priklauso Rusija?“ leidžia geriau suprasti šiandieninės Rusijos valdymo sistemą, korupcijos tinklus, prieš Vakarus nukreiptą propagandą. Tikimasi, kad ši knyga bus išversta į lietuvių ir kitas kalbas.

Karen Dawisha – žymi JAV politikos mokslų profesorė, dirbanti Majamio universiteto Oksforde ir vadovaujanti Rusijos ir posovietinių studijų centrui. Ji yra parašiusi autorinių knygų, straipsnių ir kitų publikacijų apie TSRS transformaciją, pokyčius Rytų ir Centrinėje Europoje po TSRS žlugimo. Dėsto komunizmo, TSRS politikos, Šaltojo karo pabaigos, posovietinės Rusijos politikos, transformacijos ir pasipriešinimo posovietiniame regione temomis.

Naujausią knygą „Putino kleptokratija: kam priklauso Rusija?“ Karen Dawisha rašė penkerius metus. Knygoje remtasi Rytų Vokietijos slaptosios policijos „Stasi“ archyvais, žurnalistų surinkta informacija, Maskvoje dirbusių Vakarų tarnautojų ir Rusijos žurnalistų straipsniais, taip pat kitais šaltiniais.

Parašykite komentarą