ES aplinkos ministrams – popiežiaus audiencija

Šiandien Vatikane aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką ir kitus Europos Sąjungos šalių aplinkos ministrus priėmė popiežius Pranciškus. Audiencijos metu popiežius kalbėjo apie būtinybę stabdyti klimato kaitą ir aplinkos niokojimą.

Sveikindamas Europos Sąjungos aplinkos ministrus popiežius dėkojo už jų pastaraisiais metais ypač svarbų indėlį saugant aplinką. Anot jo, aplinka – visų mūsų paveldas, už kurį kiekvienas esame atsakingi.

Savo kalboje popiežius pabrėžė bendradarbiavimo ir solidarumo svarbą kovojant su neigiamais aplinkos pokyčiais ir skurdu, nes būtent skurstantieji yra jautriausi blogėjančioms aplinkos sąlygoms. Popiežius kalbėjo apie būtinybę palaikyti balansą tarp prekybos ir poveikio ekologijai ir naudoti gamtos išteklius proporcingai. Jis taip pat pabrėžė visų grandžių atstovų dalyvavimo ir įsitraukimo į sprendimų priėmimą svarbą.

Popiežius pakvietė aplinkos ministrus sutelkti jėgas ir intensyviai dirbti ruošiantis mėnesio pabaigoje Paryžiuje numatytam tarptautiniam susitikimui, kuriame šalys turės patvirtinti darnaus vystymosi tikslus ir išreiškė savo kaip katalikų bendruomenės vadovo palaikymą.

Visuomenės informavimo skyrius

2015-09-16

Parašykite komentarą