Kėdainiuose aptariamos kultūros bendruomenės aktualijos

Keturias dienas Kunionių kaime, Josvainių seniūnijoje, vyksta Lietuvos kultūros centrų asociacijos (LKCA) respublikinio projekto „Kultūros centrų paslaugų konkurencingumo didinimas ir strateginė plėtra“ seminaras – praktinio mokymo stovykla. Maždaug pusšimtį LKCA aktyvo narių, apskričių atstovų pasveikino LR Kultūros ministras Šarūnas Birutis, Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.

Kultūros darbuotojams ministras Š. Birutis pristatė Lietuvos kultūros politikos aktualijas, kalbėjo apie pilietiškumo skatinimą, projektų finansavimo ir kultūros darbuotojų darbo užmokesčio didinimo galimybes, taip pat atsakė į klausimus.

Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius pasidžiaugė, kad šalies kultūros darbuotojai susirinko Kėdainiuose, kur pabendraus su kolegomis ir iš arčiau pažins miestą bei kraštą.

„Lyginant su kitomis savivaldybėmis, mūsų rajono situacija, pagal nemažą kultūros įstaigų skaičių ir kultūriniame gyvenime dalyvaujančių žmonių aktyvumą, yra gera. Neturime problemų ir su kultūros darbuotojų atlyginimais“, – sakė S. Grinkevičius.

Pasak LKCA prezidento, Klaipėdos universiteto docento Romo Matulio, pačios didžiausios šalies asociacijos – kultūrinės bendruomenės nariai, tradiciškai kasmet susitinka prasidedant kūrybiniam sezonui.

„Renkamės aptarti svarbiausių aktualijų, problemų, susitinkame su žmonėmis, nuo kurių priklauso kultūros politikos procesai. Jeigu yra poreikis, parengiame pasiūlymus Vyriausybei ir Seimui. Šiuo metu išgyvename nemažai pokyčių, tarp kurių vienas svarbiausių – tai, kad kultūros centrai tampa oficialiais neformalaus švietimo teikėjais. Taip pat artėjant naujajam kultūros projektų finansavimo etapui turime ir kitų aktualijų“, – sakė R. Matulis.

Iš visos šalies susirinkusiems kultūros darbuotojams Kėdainių rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Kęstutis Stadalnykas pateikė rajono kultūrinės situacijos apžvalgą. Kultūros darbuotojo akimis savivaldybės kultūrinės situacijos analizę pristatė Kėdainių kultūros centro direktorė Ona Mikalauskienė ir Šėtos kultūros centro vadovas Vidmantas Valantiejus.

Kultūros darbuotojams pranešimus skaito Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijų, Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos liaudies kultūros centro atstovai, kiti pranešėjai.

Darbinio susitikimo dalyviai mokosi įvairiausių dalykų – nuo lyderių komunikacijos iki santykių su žiniasklaida. Taip pat bus paskelbtas LKCA apdovanojimo „Auksinis Feniksas“ konkursas.

Turtingą seminaro programą papildo praktiniai užsiėmimai Kėdainių, Krakių, Josvainių kultūros centruose ir Kėdainių arenoje, susitikimai – diskusijos su Kėdainių rajono kultūros organizacijų darbuotojais, Kėdainių krašto etninės kultūros projektų pristatymo pažintinis vakaras.

Projekto organizatoriai: Lietuvos kultūros centrų asociacija

Projekto partneriai: Kėdainių rajono savivaldybė, Kėdainių kultūros centras, Kėdainių rajono Šėtos, Krakių ir Josvainių kultūros centrai, Kėdainių krašto muziejus

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą