„Mokilizingas“: bendra finansuota suma augo 27 proc.

Per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovės „Mokilizingas“ sudarytų sutarčių – lizingo ir vartojimo paskolų – bendra finansuota suma augo 27 proc. ir pasiekė 22 mln. eurų.

Bendrovės „Mokilizingas“ sudarytų naujų sutarčių skaičius per pirmuosius šešis šių metų mėnesius, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo daugiau nei 25 proc. – nuo 36,9 tūkst. iki 46,2 tūkst. sutarčių.

Lizingu įsigyjamų prekių vidutinė finansuojama suma taip pat nuosekliai augo ir lyginamuoju laikotarpiu padidėjo 8,7 procentais. Bendrovės „Mokilizingas“ duomenimis, vidutinė finansuojama suma pirmąjį šių metų pusmetį buvo 479 eurai, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu ji siekė 437 eurus.

Per pirmąjį 2015–ųjų pusmetį, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, buitinę ir kompiuterinę techniką bei televizorius pakeitė su patogesniu gyvenimu siejamos prekės ir paslaugos: treniruokliai, žoliapjovės, dviračiai, sūpynės, žvejybos reikmenys, batutai, televizijos antenos, papuošalai, kelionės, medicinos ir grožio paslaugos bei kiti geresnės gyvenimo kokybės pirkiniai.

Bendrovės „Mokilizingas“ duomenys rodo, kad lyginamuoju laikotarpiu beveik 2 kartus išaugo lizingo sutarčių, kurios buvo sudarytos apmokant medicinines paslaugas, skaičius, 13,6 proc. padaugėjo baldų bei kitų interjero detalių pirkimo lizingu sutarčių.

Vartojimo paskolos vidurkis per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo 30,6 proc. iki 1300 eurų, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu ši suma buvo 995 eurai. Bendrovės „Mokilizingas“ duomenimis, vartojimo paskolos sutartys dažniausiai yra sudaromos įsigyjant stambesnius pirkinius ar būsto remonto ir apdailos paslaugas. Tuo tarpu lizingu aktyviai naudojamasi įsigyjant smulkesnius pirkinius ar mažiau kainuojančias paslaugas.

„Pirmojo pusmečio rezultatai rodo, kad euro įvedimas sąlygojo racionalesnę vartotojų elgseną. Jie rinkosi brangesnes, tačiau kokybiškesnes prekes. Matome, kad žmonės aktyviau lizingo paslauga naudojasi pirkdami vis įvairesnius, su patogesniu gyvenimu siejamus daiktus ir paslaugas“, – kalbėjo bendrovės „Mokilizingas“ generalinis direktorius Jurgis Rubaževičius.

Apie UAB „Mokilizingas“

Per 16 savo veiklos metų Lietuvoje „Mokilizingas“ įgijo didelį vartotojų pasitikėjimą – 7 iš 10 bendrovės klientų paslaugomis naudojasi du ir daugiau kartų. Bendrovė teikia lizingo ir vartojimo paskolos paslaugas. Įmonės klientais jau yra tapę daugiau nei 850 tūkst. Lietuvos gyventojų, kurie pasirašė per 2 mln. sutarčių. Per metus sudaroma virš 30 mln. eurų vertės naujų finansavimo sutarčių. „Mokilizingo“ paslaugas teikia apie 2300 partnerių visoje Lietuvoje. Daugiau informacijos apie įmonę galima rasti internetinėje svetainėje www.mokilizingas.lt.

Parašykite komentarą