„Unger“ pelnė Europos plieno dizaino apdovanojimą už Vienos centrinės geležinkelio stoties deimanto formos stogą

Tarptautiniu mastu veikianti „Unger Steel Group“ ir vėl įrodė gaminanti puikias plieno konstrukcijas – 2015 metų rugsėjo 15 dieną įmonė Stambule gavo Europos statybinių plieninių konstrukcijų konvencijos (ECCS) organizacijos teikiamą Europos plieno dizaino apdovanojimą. Apdovanojimas skirtas už deimanto formos stogą naujojoje Vienos centrinėje geležinkelio stotyje. „Unger“ šį prestižinį apdovanojimą pelnė trečią kartą: 2007 metais žiuri skyrė apdovanojimą už „Bukarešto bokštą“ Rumunijoje, o 2009 metais – už Zalcburgo miesto bibliotekos „Neue Mitte Lehen“ kairįjį sparną.

Europos plieno dizaino apdovanojimai kartą į dvejus metus skiriami už projektus, kuriuose įrengiamos išskirtinės šiuolaikinės architektūros plieno konstrukcijos. Šiais metais šis prestižinis apdovanojimas ir vėl skirtas „Unger Steel Group“, kaip plieno įmonei rangovei.

„Didžiuojamės, jog trečią kartą gavome šį prestižinį apdovanojimą. Vienos centrinės geležinkelio stoties deimanto formos stogu, jo patrauklia architektūrine forma gėrėsis keliautojai iš viso pasaulio. Dėl šio stogo stotis įgauna tarptautinę prasmę“, – teigia „Unger Steel Group“ generalinis direktorius Josef Unger.

Plieno konstrukcijų menas Austrijoje

Naujoji Vienos centrinė geležinkelio stotis Europos geležinkelių tinkle jau pelnė vieno svarbiausių daugiamodalinių centrų reputaciją. Iš toli matoma 37 tūkst. kvadratinių metrų stogo konstrukcija surinkta iš maždaug 7 tūkst. tonų plieno – maždaug tiek pat plieno panaudota statant Eifelio bokštą Paryžiuje.

Dosnumas, atvirumas ir funkcionalumas – šiais žodžiais galima apibūdinti visą Vienos centrinę geležinkelio stotį, patraukiančią dėmesį ir savo 260 metrų ilgio bei 120 metrų pločio stogu, kuris jau pelnė daug apdovanojimų. Stogas, kurį sudaro 14 atskirų deimanto formos segmentų, dengia penkias platformas ir yra pakabintas virš platformų 6–15 metrų aukštyje.

Nuotrauką galima rasti svetainėje http://www.apimages.com.

 

Šį pranešimą spaudai, papildomą informaciją ir nuotraukas galima rasti svetainėje http://www.ungersteel.com/en/news-und-press/news-und-press/press-release.html.

 

Galime atsiųsti jums spausdinti tinkamas nuotraukas. Nedvejodami kreipkitės į mus:

Silvia Unger ir Viktoria Frey

Tel.+43-3352-33524-401, marketing.at@ungersteel.com, www.ungersteel.com

Parašykite komentarą