LESTO specialistai bibliotekose mokys, kaip taupiai vartoti elektrą

Jau antrus metus iš eilės elektros skirstymo bendrovė LESTO organizuoja racionalaus elektros vartojimo renginių ciklą šalies bibliotekose.

Apie tai, kokie taupumo būdai yra efektyviausi, nuo ko pradėti nutarus sumažinti savo sąskaitas už elektros energiją, rugsėjo mėnesį galėjo sužinoti Šalčininkų, Kazlų Rūdos, Rokiškio, Tauragės, Marijampolės, Raseinių, Jonavos ir Kalvarijos gyventojai. Iki mėnesio pabaigos renginiai įvyks ir Jurbarko, Druskininkų, Švenčionių, Plungės, Mažeikių ir Ukmergės bibliotekose.

Praėjusiais metais 14-oje bibliotekų įvykę ir per pusę tūkstančio dalyvių sulaukę renginiai šiemet aplankys dar antra tiek miestų ir miestelių. Jų metu LESTO specialistai patars, kaip patogiai išanalizuoti ir įvertinti namų ūkio elektros sąnaudas, kokie įpročiai, anot ekspertų vertinimų ir tyrimų, daro didžiausią įtaką sąskaitoms.

Tam, kad renginio dalyviai aiškiau įsivaizduotų, kaip taupiai, palyginti su kitais šalies gyventojais, jie vartoja elektros energiją bus pristatomi ir naujausių apklausų apie vartojimo įpročius rezultatai. Dalyviai gaus energijos tausojimo „Receptų knygeles“ – kad racionalaus vartojimo patarimus, išgirstus renginio metu, būtų lengviau prisiminti.

„Bet kuris taupymo planas gali būti sėkmingai įgyvendintas tik gerai išanalizavus ankstesnius įpročius ir tendencijas. Koks mano namuose suvartojamos elektros vidurkis, kaip jis skiriasi žiemą, vasarą, atostogų metu? Tam tereikia prisijungti prie savitarnos svetainės www.manoelektra.lt, kur aiškiai atvaizduojami suvartojimo pokyčiai. Renginiuose pristatome ir savitarnos svetainę – jei jau nusiteikėm taupyti elektrą, tai ne pro šalį sutaupyti ir savo laiko, kurį sugaištame kasdienių paslaugų užsakymui, apmokėjimui, peržiūrėjimui“, – teigė LESTO Klientų aptarnavimo valdymo departamento direktorė Deimantė Bareikienė.

Į Racionalaus vartojimo dienų renginius bibliotekose verta pasiimti ir mažuosius – vaikai čia susitiks su jaunimui skirtos edukacinės iniciatyvos „Elektromagija“ personažais ir pasisems svarbių žinių apie saugų elgesį su elektros įrenginiais ir šalia jų. Vaikai mokysis smagiai: su staigmenomis, žaidimais ir dovanomis.

AB LESTO – Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius, kurio pagrindinės funkcijos: elektros energijos persiuntimas skirstymo tinklais, vartotojų poreikių tenkinimas, naujų vartotojų įrenginių ir objektų prijungimas, skirstomųjų tinklų eksploatavimas, jų priežiūra, valdymas, plėtojimas, saugumo ir patikimumo užtikrinimas. Bendrovė aptarnauja daugiau kaip 1,6 mln. elektros vartotojų visoje šalies teritorijoje. LESTO savitarnos svetainė – www.manoelektra.lt, LESTO klientų aptarnavimo telefonas visą parą – 1802.

Parašykite komentarą