Seimo Pirmininkė susitiko su Gruzijos teisingumo ministre

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė priėmė Lietuvoje viešinčią Gruzijos teisingumo ministrę Tėją Culukiani (Thea Tsulukiani). Per susitikimą parlamento vadovė pasidžiaugė Gruzijos pažanga, siekiant eurointegracijos, ir paskatino toliau aktyviai vykdyti numatytas pertvarkas, atitinkančias asociacijos sutartyje įtvirtintus įsipareigojimus.

Seimo vadovė patikino, kad Lietuva yra pasirengusi perteikti savo žinias ir patirtį atitinkamoms Gruzijos valdžios institucijomis, kuriant europinę teisinę sistemą.

„Lietuvos Respublikos Seimas yra pasiruošęs padėti Gruzijai, perduodant savo integravimosi į ES patirtį. Jau daugelį metų vystome aktyvų parlamentinį dialogą, Seime veikia Tarpparlamentinių ryšių su Gruzija grupė. Neabejoju, kad parlamentarų noras bendradarbiauti ir spręsti konkrečius abiem valstybėm aktualius klausimus turės apčiuopiamų rezultatų bei naudos mūsų šalių gyventojams ir Gruzijos ateičiai,“ – teigia Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Susitikime taip pat dalyvavo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas ir pavaduotojas Stasys Šedbaras.

Pridedama Seimo kanceliarijos (aut. O. Posaškova) nuotr.

 

Parašykite komentarą