Judriausiems sostinės gyventojams ir svečiams – ministro dovanos

Visoje Europoje vykstant Judriajai savaitei aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas dalino dovanas automobilio alternatyvas besirenkantiems sostinės gyventojams ir svečiams.

„Kiekviena iniciatyva prasideda nuo mūsų pačių. Jei norime kvėpuoti švaresniu oru ir turėti gražesnę gamtą – turime būti judresni ir mažiau važinėti automobiliais. Simbolinės ir taip rudeniui tinkančios dovanos – lietpalčiai spalvinguose burbuluose – yra mūsų paskatinimas rinktis aplinkai draugiškus susisiekimo būdus ir nesušlapti po lietumi“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Aplinkos ministerijos įsteigtos dovanos pasieks ir judriausių savivaldybių, organizuojančių Europos judriosios savaitės renginius, gyventojus. Lietpalčiai jau perduoti dalinti Raseinių r., Mažeikių r., Klaipėdos miesto, Kauno r., Vilkaviškio r., Joniškio r., Kauno miesto, Pasvalio r., Panevėžio m., Visagino, Šiaulių m., Plungės r., Ukmergės r., Alytaus miesto, Pagėgių, Šilutės r., Jonavos r. ir Vilniaus miesto savivaldybėms. Daugiausia savivaldybių renginių organizuoja mokyklos ir darželiai. Čia metami iššūkiai į ugdymo įstaigą keliauti pėsčiomis, dviračiu ar visuomeniniu transportu, už tai aktyviausiems skiriamos dovanos. Organizuojamos dviračių, paspirtukų ir kitokios varžybos, viešos sporto pamokėlės, žygiai.

Europos judrioji savaitė – didžiausia tvaraus judėjimo kampanija pasaulyje, organizuojama nuo 2002 metų. Jos renginiai kasmet vyksta rugsėjo 16–22 dienomis. Šia kampanija siekiama skatinti Europos miestus ir savivaldybes diegti ir populiarinti aplinkai draugiškas transporto priemones ir skatinti gyventojus išbandyti susisiekimo automobiliais alternatyvas. Judriosios savaitės kulminacija – Diena be automobilio, minima rugsėjo 22 d.

Šių metų Europos judriosios savaitės šūkis„Pasirink teisingai!“. Taip visuomenė kviečiama rinktis jai patogiausius viešojo susisiekimo būdus ir juos derinti.

Judriausiais pastarųjų metų Europos miestais už įdiegtas ir plėtojamas susisiekimo viešuoju transportu sistemas buvo paskelbta Liublijana (Slovėnija), Ostersundas (Švedija) ir Brėmenas (Vokietija).

Visuomenės informavimo skyrius

2015-09-21

Parašykite komentarą