Žiniasklaidos dėmesiui – premjeras lankysis Lazdijuose ir Druskininkuose

Rytoj, rugsėjo 22 dieną, 9 val. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Lazdijų rajono savivaldybėje dalyvaus apskritojo stalo diskusijoje „Regionų ekonomika – sėkmės pamokos ir neišnaudotos galimybės“, kurioje bus analizuojami Lazdijų ir Alytaus rajonų bei Kalvarijos ekonominės plėtros planai, iniciatyvos ir problemos. 

Diskusijoje taip pat dalyvaus savivaldybių merai, Seimo atstovai. Regiono verslo galimybių apžvalgą pateiks VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius, o VšĮ „Investuok Lietuvoje“ regionų plėtros koordinatorė Rugilė Andziukevičiūtė skaitys pranešimą, kaip gerinti investicinę aplinką. 

Panašus susitikimas šiame regione buvo surengtas prieš pusantrų metų. „Lazdijų ir Alytaus rajonų bei Kalvarijos savivaldybėse, deja, išlieka vienas didžiausių nedarbo rodiklių, ypač tarp jaunimo. Reikėtų spartesnių poslinkių plėtojant verslą ir kuriant naujas darbo vietas, – sako Ministras Pirmininkas A. Butkevičius. – Siekiame skatinti savivaldybes rodyti  iniciatyvą ir efektyviai į regiono ekonomiką investuoti Europos Sąjungos skiriamas lėšas. Visada paremsime veiklius žmones, savo darbais kuriančius regiono ateitį“. 

Premjero teigimu, savivaldybių vadovai turi galimybes pasidalyti patirtimi ir įvardyti kliūtis, trukdančias įgyvendinti iniciatyvas bei aiškiai išsakyti, kokios pagalbos reikia iš Vyriausybės. 

11.45 val. Lazdijų rajono savivaldybėje numatomi premjero A. Butkevičius komentarai spaudai.

Rytoj Vyriausybės vadovas taip pat lankysis Druskininkuose, kur 13 val. miesto savivaldybėje dalyvaus pasitarime dėl pasiruošimo Druskininkuose vyksiančiam 2017 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalui, sprendžiant būtinos infrastruktūros bei sklandaus šių prestižinių varžybų organizavimo klausimus.

14 val. Druskininkų savivaldybės pirmojo aukšto salėje numatomi Ministro Pirmininko komentarai spaudai, žiniasklaidos atstovai kviečiami dalyvauti spaudos konferencijoje. 

Vėliau premjeras apžiūrės rekonstruotus Kultūros centro ir kongresų rūmus, apsilankys Sportininkų rengimo ir reabilitacijos centre, dalyvaus susitikime su vietos gyventojais bei verslo atstovais, taip pat susipažins su Kaimiškosios vietos veiklos grupės veikla. 

Parašykite komentarą