Pasirašyta pirmoji 2014-2020 m. ES struktūrinių fondų finansavimo sutartis

Šiandien, pasirašius pirmąją 2014 – 2020 m. finansavimo laikotarpio sutartį, pradedamas naujojo laikotarpio projektų įgyvendinimas.

Projektas bus pradėtas įgyvendinti pasirašius dvišalę sutartį tarp VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros ir  įmonės „Elgama-Elektronika“. Pagal priemonę „Expo sertifikatas LT“ įmonė gavo beveik 47 tūkst. Eur finansavimą iš Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo.

Investavus į projektą „UAB „Elgama-Elektronika“ produkcijos sertifikavimas“, planuojamas tiek šiuo metu įmonės gaminamos ir eksportuojamos produkcijos sertifikavimas eksportui į naujas rinkas, tiek ir naujų, ankščiau neeksportuotų, produktų, pavyzdžiui, išmaniųjų elektros skaitiklių, sertifikavimas. Sertifikavimas leis išplėsti eksportuojamų produktų asortimentą ir eksporto geografiją didinant UAB „ELGAMA-ELEKTRONIKA” tarptautinį konkurencingumą ir eksporto apimtis.  

Įmonę atstovaujantis Karolis Koreiva patvirtina: „Projektas suteiks galimybę tiek esamus, tiek naujus kuriamus produktus sertifikuoti pasaulyje žinomose nepriklausomose laboratorijose, pavyzdžiui, NMI Nyderlanduose. Tikimės atrasti naujas rinkas ne tik Europoje, bet ir Azijoje, Afrikoje.“

UAB „ELGAMA-ELEKTRONIKA” įkurta 1992 metais Vilniuje Įmonės gaminama produkcija apima didelę įvairovę prietaisų: nuo paprastų elektroninių vienafazių buitinių skaitiklių iki sudėtingų trifazių daugiafunkcių elektros skaitiklių bei prietaisų, skirtų pramonei ir energetikai. Pagrindinė įmonės veiklos kryptis yra naujos kartos išmaniųjų daugiafunkcių elektroninių elektros skaitiklių projektavimas ir gamyba. UAB „ELGAMA-ELEKTRONIKA” gamykloje, įkurtoje Vilniuje, yra vykdomi visi procesai: veiklos administravimas, planavimas, projektavimo, programavimo darbai, gamyba bei patikra, kokybės kontrolė, o nuo 2014 m. kovo mėn., didinant projektavimo ir programavimo pajėgumus, Kaune įkurtas projektavimo padalinys.

Parašykite komentarą