Vyriausybės vadovas: investicijos Druskininkuose stiprina sveikatingumo, kultūros ir sporto traukos lauką

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Druskininkuose dalyvavo miesto savivaldybėje surengtame pasitarime, kuriame buvo aptartas pasiruošimas Druskininkuose vyksiančiam 2017 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalui. Pasitarime kalbėta, kaip tvarkoma būtina infrastruktūra, sprendžiami organizaciniai šių prestižinių varžybų klausimai.  
 
Praėjusių metų gruodį Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės pasaulio sąjunga pritarė siūlymui 2017 metų birželio mėnesį Druskininkuose surengti šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalinį etapą. 

„Lietuva turi puikių penkiakovininkų, ir šį kartą turime progą parodyti, kad gebame organizuoti aukšto lygio tarptautines varžybas. Čempionato finalinis etapas vyks šiuo metu statomame Druskininkų sportininkų rengimo centre, todėl visi darbai turi būti atlikti laiku ir kokybiškai“, – apžiūrėjęs statybų darbus sako premjeras A. Butkevičius 

Vizito metu Vyriausybės vadovas taip pat susipažino su Kultūros centro ir kongresų rūmų rekonstrukcijos projektu. „Druskininkai – svarbus sveikatingumo, kultūros ir turizmo centras. Plėtodami reikalingą infrastruktūrą, stipriname jo traukos lauką ir investuojame į kurorto ekonomiką bei žmonių gerovę“, – pažymi Ministras Pirmininkas.  

Druskininkuose premjeras padėjo vainiką prie M. K. Čiurlionio paminklo. Šiandien minimos šio žymaus kompozitoriaus ir dailininko 140-osios gimimo metinės. 

Tolesnėje Vyriausybės vadovo vizito programoje – pažintis su Druskininkų vietos veiklos grupe bei susitikimas su gyventojais ir verslo atstovais. 

Parašykite komentarą