Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija pristatys rekomendacijas Lietuvos reguliavimo politikai

Š. m. rugsėjo 24 d. per Vilniuje vyksiančią konferenciją Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) pristatys Lietuvoje vykdomų reguliavimo reformų vertinimą ir rekomendacijas Lietuvos reguliavimo politikai.

Konferencijoje bus pristatomos EBPO rekomendacijos Lietuvai, kaip tobulinti centralizuotą teisės aktų projektų poveikio vertinimo kokybės kontrolę, sistemingai koordinuoti galiojančio reguliavimo stebėseną, kokybiškiau planuoti Vyriausybės teisėkūrą, gerinti konsultacijas su socialiniais ir ekonominiais partneriais ir verslo priežiūrą, užtikrinti perkeliant Europos Sąjungos direktyvas nustatomų perteklinių reikalavimų prevenciją.

Renginio metu vyks atviros diskusijos su dalyviais dėl EBPO rekomendacijų įgyvendinimo prioritetų ir pasiūlymų, pristatoma Lietuvos vykdomų verslo aplinkos gerinimo reformų pažanga, geroji EBPO šalių narių teisėkūros praktika.   

Ataskaitos rekomendacijų pristatymas, į kurį kviečiami valstybės institucijų ir įstaigų, Seimo, verslo asocijuotų struktūrų, mokslo ir nevyriausybinių organizacijų, kitų socialinių ir ekonominių partnerių atstovai, vyks š. m. rugsėjo 24 d. 8.30 val. viešbučio „Crowne Plaza Vilnius“ (M. K. Čiurliono g. 84) konferencijų centre.

Su EBPO atlikta Lietuvos reguliavimo politikos peržiūros ataskaita galima susipažinti adresu http://www.oecd-ilibrary.org/governance/regulatory-policy-in-lithuania_9789264239340-en.

Parašykite komentarą