Giraitės ginkluotės gamyklos veiklos rezultatai toliau gerėja

Šių metų pirmąjį pusmetį vienintelė Baltijos šalyse mažo kalibro šovinių gamybos įmonė Giraitės ginkluotės gamykla (GGG) sparčiai augo. Valstybės valdoma gamykla per pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, daugiau nei 12 kartų padidino neaudituotą pelną, eksportas išaugo net 4 kartus.

„Sėkmingus veiklos rezultatus lėmė efektyvus darbas naujose eksporto rinkose ir sportui bei laisvalaikiui skirtų šaudmenų pardavimų augimas. Bendrovės produkciją plačiai pristatome tarptautinėje rinkoje, aktyviai dalyvaujame parodose ir konferencijose, glaudžiau dirbame su partneriais bei ilgamečiais klientais. Itin didelį dėmesį šiemet skyrėme sporto ir laisvalaikio amunicijos tobulinimui bei aktyviai naujų šios produkcijos rinkų paieškai Europos šalyse“, – sakė Aleksandras Nikonovas, laikinai einantis AB Giraitės ginkluotės gamyklos direktoriaus pareigas.

Per pirmąjį šių metų pusmetį šovinių gamykla uždirbo 521,9 tūkst. eurų pelną, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu, jis siekė tik 40,9 tūkst. eurų. Bendrovė šių metų pirmąjį pusmetį uždirbo 2,7 mln. eurų pajamų, kurios, lyginant su praėjusių metų pirmojo pusmečio rodikliais, išaugo daugiau kaip 5 kartus.

Pajamos iš karinės paskirties amunicijos šių metų pirmąjį pusmetį sudarė 73 proc., o iš sportui ir laisvalaikiui skirtos amunicijos – 27 proc. gamyklos pajamų. Pernai tuo pačiu laikotarpiu pajamų dalis iš karinės paskirties amunicijos siekė 96 proc. ir tik 4 proc. sudarė pajamos, pardavus sportui ir laisvalaikiui skirtus šovinius.

Įmonės eksportas šių metų sausio–birželio mėnesiais išaugo keturis kartus, daugiau nei tris kartus padidėjus karinės paskirties amunicijos eksporto apimtims ir dėl sparčiau išaugusio sportui ir laisvalaikiui skirtos  amunicijos eksporto.

Didžiausios GGG eksporto rinkos 2015 metų pirmąjį pusmetį buvo Portugalija ir Didžioji Britanija.

„Visose mūsų produkcijos eksporto rinkose, kaip ir anksčiau, esame vertinami už produkcijos kokybę ir konkurencingas kainas. Tai mums padėjo šiais metais pradėti prekybą naujose Skandinavijos šalių, Prancūzijos ir Bulgarijos rinkose bei atnaujinti savo produkcijos eksporto kelius į atgijusią Jungtinių Amerikos Valstijų rinką“, – teigė A. Nikonovas.

Apie Giraitės ginkluotės gamyklą (GGG):

Nuo 2000 metų Lietuvoje veikia vienintelė Baltijos šalyse ir viena moderniausių pasaulyje mažo kalibro šovinių gamyklų. Įmonėje yra įdiegtos šaudmenų gamybos technologijos ir įrenginiai leidžia gaminti NATO kokybės reikalavimus atitinkančius šovinius. Pagrindinė gamyklos produkcija – 7.62×51 mm NATO Ball šoviniai ir 5.56×45 mm NATO Ball šoviniai, skirti karybai. Tai – pirmoji mažo kalibro amunicijos gamintoja pasaulyje, kuriai vos per pirmuosius penkerius veiklos metus pavyko iš karto vienu metu sertifikuoti dviejų kalibrų šovinius. Civilinei rinkai yra gaminami aštuonių skirtingų rūšių .308 WIN tipo šoviniai, kurie naudojami sporte ir medžioklėje. Jie naudojami graižtviniams ginklams, vadinamiems karabinais.

Parašykite komentarą