Sveikatos reikalų komitetas: Valstybinėje ligonių kasoje vykdomi paskyrimai į pareigas kelia abejonių dėl skaidrumo

Šiandien Seimo Sveikatos reikalų komitetas posėdyje aiškinosi, kodėl į sveikatos apsaugos ministro 2015 m. gegužės 25 d. įsakymu Nr. V-634 Valstybinėje ligonių kasoje naujai įsteigtą direktoriaus pavaduotojo pareigybę buvo paskirtas žmogus neorganizuojant konkurso, kaip to reikalauja Valstybės tarnybos įstatymas.

Posėdžio metu buvo užduoti šie klausimai: kodėl pareigybės apraše buvo atsisakyta nuostatos, kad į šias pareigas pretenduojantis žmogus turi turėti vadovaujamo darbo patirties, ir kaip valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo komisija sugebėjo pretendentės tinkamumą įvertinti jai nedalyvaujant vertinime, o esamą pretendentės 13 kategoriją pakelti iki 18 kategorijos. Komiteto narių nuomone, tokie laikinai einančio Valstybinės ligonių kasos direktoriaus pareigas G. Kacevičiaus veiksmai kelia abejonių dėl skaidrumo.

Komitetas kreipiasi į Vidaus reikalų ministeriją, Valstybės tarnybos departamentą, prašydamas išsiaiškinti, ar nėra pažeisti teisės aktai ir, ar laikinai einantis Valstybinės ligonių kasos direktoriaus pareigas G. Kacevičius nepiktnaudžiauja tarnybine padėtimi. Toliau aiškintis šią situaciją ir pateikti išvadas pavesta komiteto pirmininko pavaduotojui Antanui Matului.

 

 

Parašykite komentarą