„Siemens“ išlieka tarp tvaraus verslo lyderių

Technologijų bendrovė „Siemens“ vėl buvo pripažinta viena tvariausių bendrovių savo srityje. Šį pripažinimą įmonei skyrė investicinė bendrovė „RobecoSAM“, kuri kiekvienais metais sudaro pasaulyje pripažintą „Dow Jones tvaraus augimo reitingą“ (angl. „Dow Jones Sustainability Index“). Pramonės bendrovių kategorijoje „Siemens“ užėmė antrą vietą, surinkusi 90 iš 100 balų ir aplenkusi daugiau nei 40 besivaržančių įmonių.

„Tvarumas yra ir bus svarbiausia „Siemens“ veikos dalis. Ji apima ne tik siekį mažinti įmonės neigiamą įtaką aplinkai, bet ir kurti aplinkai draugiškas technologijas. Todėl mums labai malonu, kad už šią veiklą dar kartą buvome įvertinti. Siekiame ir toliau aktyviai prisidėti prie energijos sąnaudų bei į aplinką išskiriamų teršalų kiekio mažinimo, todėl kasmet kuriame pažangiausius energijos tausojimo sprendimus“, – sakė „Siemens“ valdybos narys Rolandas Buschas, atsakingas už tvarią įmonės veiklą.

Vokietijos pramonės milžinas „Dow Jones tvaraus augimo reitinge“ pasirodo kasmet nuo jo pirmojo paskelbimo 1999 metais. Pastaruosius ketverius metus bendrovė sulaukia aukščiausių įvertinimų įvairiose kategorijose, įskaitant pramonės, klientų ir aplinkos valdymo bei socialinės atsakomybės sritis.

„Siemens“ kuria aplinkai draugiškas ir resursus tausojančias technologijas visose veiklos srityse: pramonėje, energijos ir sveikatos priežiūros sektoriuose. Šios technologijos apima sprendimus, kurie padeda sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą bei kovoja su oro ir vandens užterštumu. Prie šių technologijų priskiriami ir „Siemens“ siūlomi atsinaujinančios energijos sprendimai.

Įsipareigojimas rūpintis įmonės poveikio aplinkai mažinimu bei atsakingos ir etiškos veiklos vykdymu apibrėžtas „Siemens Verslo etikos vadovo“ (angl. Business Conduct Guidelines) nuostatuose, kuriais privalo vadovautis visi „Siemens“ darbuotojai. Taip pat vidinė aplinkosaugos vadybos sistemos (EMS) programa užtikrina nuolatinį su įmonės veikla susijusių aplinkosaugos aspektų stebėjimą ir vertinimą visoje veiklos grandinėje bei leidžia laiku pašalinti ar sumažinti žalingų veiksnių poveikį.

Apie „Siemens“

Tarptautinė technologijų ir inovacijų kompanija „Siemens“ kuria ir diegia sprendimus Energijos, Pramonės, Sveikatos priežiūros bei Miestų ir Infrastruktūros sektoriuose. Finansiniais 2013 m., kurie baigėsi 2013 m. rugsėjo 30 d., „Siemens“ pajamos sudarė 75,9 mlrd. eurų, o pelnas iš tęstinės veiklos – 4,2 mlrd. eurų. „Siemens“ įkurta 1847 m., veikia daugiau nei 200 šalių, o jos pagrindiniai biurai yra Berlyne ir Miunchene (Vokietija). Kompanijoje dirba apie 370 tūkst. darbuotojų. Daugiau informacijos galima rasti adresu www.siemens.com.

Parašykite komentarą