Seimo Pirmininkė vyks į Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje

Pirmadienį, rugsėjo 28 d., Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė apžiūrės Pabėgėlių priėmimo centrą Rukloje, kuriame, kaip planuojama, bus apgyvendinti pabėgėliai, kuriuos Lietuva įsipareigojo priimti per dvejus metus.

Seimo vadovė susitiks su Pabėgėlių centro vadovu Robertu Mikulėnu, domėsis, kaip planuojama vykdyti atvykusiųjų integraciją pirmajame etape, kaip bus bendradarbiaujama su tolesnę integraciją vykdysiančiomis ir kontroliuosiančiomis institucijomis.

Parlamento vadovės teigimu, svarbu įvertinti realią aplinką, kurioje laikinai, mažiausiai trim mėnesiams, apsistos pabėgėliai, kokios galimybės yra išplėsti šį centrą, ar nepažeisime vaikų teisių, apgyvendindami šeimas, ar jiems bus sudaryta galimybė lankyti darželius ir mokyklą, ar centre dirbs psichologai.

Kartu su Seimo Pirmininke Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje lankysis ir socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis.

Šiuo metu Pabėgėlių priėmimo centre įsikūrę 35 atvykėliai iš Afganistano, Ukrainos, Rusijos, Irako, Sirijos ir Šri Lankos.

Parašykite komentarą