Nuoseklus išsikeltų tikslų siekimas koreguoja Universiteto struktūrą

Kauno technologijos universiteto (KTU) Taryba rektoriaus teikimu bei atsižvelgdama į Senato pateiktą nuomonę, rugsėjo 21 d. priėmė nutarimą dėl naujos pareigybės – akademinių reikalų prorektoriaus – KTU struktūroje įsteigimo.

Iki šiol Universitete buvo trys prorektorių pareigybės – mokslo, studijų bei tarptautinių ryšių ir plėtros. Naujosios pareigos patikėtos profesoriui Pranui Žiliukui, kuris į akademinių reikalų prorektoriaus postą perėjo iš studijų prorektoriaus pareigų.

Akademinių reikalų plėtros prorektorius pagrindinį dėmesį skirs giliai artėjančių Lietuvos švietimo sistemos svarbių pokyčių analizei ir siūlymų rengimui, lobistinei veiklai, KTU akademinės dokumentacijos tobulinimui.

Studijų prorektoriaus darbus perims ir naujovių studijų sistemos bei kokybės pertvarkoje įneš Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (SHMMF) dekanė doc. Jurgita Šiugždinienė. Naujoji studijų prorektorė akcentuoja ir dėmesio dėstytojams, didaktikai stiprinimą. Laikinai SHMMF dekanės pareigas eis šio fakulteto mokslo prodekanė doc. Eglė Butkevičienė.

Ilgalaikė akademinės rinkos analizė, nuolatinis mokslo ir studijų sąveikos mechanizmų kūrimas, bendrojo lavinimo ir aukštojo mokslo sistemų dermės paieškos, KTU siekis neatsilikti nuo šalies bei verslo / viešojo sektoriaus poreikių, daugelis kitų svarbių procesų šiandien neišvengiamai yra tapę KTU kasdienybe. Norint ne tik išlikti, bet ir nugalėti konkurencinėje kovoje, reikalingi ryžtingi, patyrę ir aiškią ateities viziją turintys vadovai bei nuolatinė visos organizacijos evoliucija. Struktūros pokyčiai su įžvalgiais ir  aukštos kompetencijos ekspertais užtikrins ne tik KTU tikslų siekimo pagreitį, bet prisidės ir prie šalies švietimo sistemos tobulinimo.

Parašykite komentarą