Jubiliejinis instaliacijos „Tautiška giesmė“ pristatymas

2015 m. rugsėjo 28 d. vyks jubiliejinis, šešiasdešimtasis, Lietuvos himno instaliacijos „Tautiška giesmė“ pristatymas. Neeilinis renginys įtrauktas į Tuskulėnų aukų atminimo dienos minėjimo programą ir vyks Tuskulėnų memorialinio komplekso koplyčioje-kolumbariume iškilmingos ceremonijos metu nuo 16.00 val.

Menų sintezės judėjimo „Sintezija“ sukurta Lietuvos valstybės himno instaliacija – tai pasaulyje analogų neturintis kūrinys, sujungiantis mokslo, meno ir technologijų sritis. Lankytojui suteikiama galimybė ne tik girdėti, bet ir stebėti „Tautiškos giesmės“ kokybinius garso pokyčius esamuoju momentu: išoriniu instaliacijos paviršiumi judantis lazerio spindulys žymi spektrinėje diagramoje tuo metu skambantį himno fragmentą.

Instaliacija pirmą kartą oficialiai pristatyta Europos Komisijoje Briuselyje 2011 m. Vasario 16-osios proga. Kūrinys sulaukė didelio susidomėjimo ir jau penktus metus sėkmingai eksponuojamas tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio šalyse.

Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso koplyčioje-kolumbariume su Lietuvos valstybės himno instaliacija bus galima susipažinti nuo 2015 m. rugsėjo 28 iki spalio 18 d.

Parašykite komentarą