Daugiau kaip 80 švietimo įstaigų Tarptautinių studijų parodoje Vilniuje spalio 8 d.

Spalio 8 d. Radisson Blu Hotel Lietuva Vilnius konferencijų centre įvyks kasmetinė specializuota paroda “Days of International Education”  („Tarptautinių studijų dienos“). Prasidėjęs prieš 10 metų projektas per tuos metus tapo žinomu Lietuvoje ir už jos ribų. Apie ateinančią parodą  pasakoja Baltic Council for International Education vadovė Jurgita Gruodienė.

Rudeninėje parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ bus pristatyta daugiau kaip 80 švietimo įstaigų iš Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Austrijos, Olandijos, Ispanijos, Čekijos, Norvegijos, Vokietijos ir kitų šalių. Tarp jų – žinomos privačios mokyklos pensionai, valstybiniai profesiniai koledžai, universitetai ir aukštosios mokyklos bei tarptautiniai anglų kalbos mokymo centrai iš anglakalbių šalių.

Didžiulio dėmesio sulaukia parodos metu vykstantys nemokami seminarai. Bus pasakojama apie stojimo į užsienio universitetus ypatumus, apie mokslą Anglijos vidurinėje mokykloje. 

Bakalauro arba magistro laipsnis užsienyje

Didžioji Britanija išlieka populiariausia užsienio šalimi, kur jaunuoliai siekia įgyti aukštąjį išsilavinimą. Tai lemia aukšta švietimo įstaigų reputacija ir išsilavinimo kokybė, kuri atveria perspektyvas įdomiam ir gerai apmokamam darbui. Anglijos universitetų atstovai papasakos apie mokymo programas, stojimo reikalavimus, studijų finansavimą ir apie kitus aktualius gyvenimo ir mokymosi momentus Didžiojoje Britanijoje.

Stojimas į Didžiosios Britanijos universitetus vyksta per centralizuotą UCAS organizaciją (Universities and Colleges Admissions Service).  Baltic Council for International Education yra UCAS centras Lietuvoje, parodos metu informuosime lankytojus apie stojimo ypatumus į Didžiosios Britanijos univeristetus.

Pirmą kartą į parodą atvyksta žinomas Thompson Rivers universitetas  iš Kanados, kuris pristatys daugiau kaip 130 mokymo programų. Ispanijos universitetas  – Universidad di Navarra kviečia būsimuosius studentus susipažinti su  34 bakalauro ir 36 magistrantūros programomis. Tradiciškai parodoje dalyvaus universitetai iš Olandijos, taip pat iš Vokietijos, Šveicarijos, Čekijos, Norvegijos ir kt. šalių. Iš viso parodoje dalyvauja universitetai iš daugiau nei 10 šalių.

Elitinės privačios mokyklos ir nemokami  valstybiniai koledžai

Įstoti į pasaulio TOP universitetus – sunkus uždavinys. Pavyzdžiui, geriausi Didžiosios Britanijos universitetai nepripažįsta Lietuvos vidurinio išsilavinimo atestato. Sprendimas iš šios situacijos yra – baigti vidurinį išsilavinimą užsienyje. Parodoje Vilniuje jūsų laukia susitikimas su Didžiosios Britanijos, Austrijos, JAV, Kanados, Olandijos mokyklų vadovais ir atstovais.

Šie susitikimai gali tapti lemiami planuojant jaunų žmonių ateitį ir atveriant jiems karjeros kelią. Tokį kelią vienoje iš parodų pradėjo Gabriela Andrejeva, kuriai buvo suteikta 100% stipendija mokymuisi privačiame Cambridge Tutors College. Vėliau sekė Oksfordo universitetas ir karjeros pradžia Londono vėžinių susirgimų institute.

Mokymas privačiose koledžuose – mokamas. Bet, jei jūsų biudžetas tokios galimybės neleidžia, galite vykti mokytis į valstybinę mokyklą arba į profesinį koledžą, kur mokslas nemokamas.

Parodoje jūsų laukia žinoma Šveicarijos mokykla, kuri ruošia specialistus svetingumo industrijoje, taip pat  yra viešbučių, restoranų ir turizmo verslas.

Išsilavinimas užsienyje prasideda nuo tos šalies kurioje studijuosite kalbos žinojimo. Daugeliu atveju tai anglakalbės šalys. Parodoje galima išsirinkite jums tinkamiausius anglų kalbos kursus ir vykti į Didžiąją Britaniją, JAV, Kanadą, Australiją arba Naująją Zelandiją mokintis anglų kalbos. Nėra laiko – atvykite pas mus, į Baltic Council for International Education ofisą ir mes rekomenduosime greičiausią ir tinkamiausią kelią norint išmokti anglų kalbos. Susitikti su Baltic Council specialistais galėsite susitikti ir parodos metu – spalio 8 d. Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre. Įėjimas į parodą nemokamas. Parodos laikas nuo 11:00 iki 18:00 valandos.

Išsilavinimas užsienyje, tai –  visa pramonė, kuri sudaryta iš daugelio jungiamųjų grandžių. Vienas pagrindinių parodos tikslų – padėti būsimiems studentams išsiaiškinti ir suprasti šią pramonę, pristatant švietimo įstaigas – parodos dalyvius, ir pasirinkti mokymo įstaigą ir programą, tinkamą būtent jums.

Ateikite, susipažinkite ir išsirinkite teisingai!

Iki pasimatymo parodoje!

„Tarptautinių studijų dienos”
Spalio 8 dieną Vilniuje
Parodos vieta:  konferencijų centras, Radisson Blu Hotel Lietuva, Konstitucijos pr. 20
Parodos darbo laikas: 11.00 – 18.00 
Įėjimas nemokamas
Daugiau informacijos ir dalyvių sąrašą rasite: www.balticcouncil.lt

Informaciją paruošė Jurgita Gruodienė

UAB „Baltic Council for International Education”

Jogailos g. 4, Vilnius, LT-01116

Tel.: 8 5 2690056, 8671 15728

lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Parašykite komentarą