Seimo LSDP frakcijos narės R. Popovienės spaudos konferencija, skirta Tarptautinei kurčiųjų dienai

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: 2015-09-30, trečiadienis
Renginio pradžia: 09:30
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Rugsėjo 30 d., trečiadienį, 9.30 val., Seimo spaudos konferencijų salėje vyks Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos narės, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narės Ramintos Popovienės spaudos konferencija, skirta Tarptautinei kurčiųjų dienai bei projekto „Seimas gyvai: viena diena su LR Seimo nariu“ atidarymui bei veiklų aptarimui. Seimo narė R.  Popovienė yra šio projekto globėja.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) pirmininkas Ramūnas Burokas, Lietuvos kurčiųjų jaunimo asociacijos prezidentė Monika Kumžaitė, Lietuvos kurčiųjų draugijos viceprezidentas Kęstutis Vaišnora.

Projekto tikslas – atkreipti dėmesį į klausos negalią turinčių žmonių problemas, atskleisti būdus, kaip padėti jiems tapti lygiaverčiais visuomenės nariais, sudaryti sąlygas Lietuvos jaunimo kurčiųjų asociacijos nariams susipažinti su Seimo darbu. Tikimės, kad nors ir per trumpą laiką – vieną dieną – sugebėsime susipažinti su esama situacija, atkreipsime visuomenės, atsakingų institucijų dėmesį į jaunimo kurčiųjų bendruomenės iškeltas problemas ir ieškosime sprendimo būdų.

Šio projekto metu jauni, klausos negalią turintys žmonės susipažins su Seimo narių darbu, jų kasdienybe, pamatys, kaip dirba įstatymų leidžiamoji valdžia iš vidaus bei pajaus, ką reiškia būti Seimo nariu. Kiekvienas dalyvis kartu su paskirtu LR Seimo nariu dalyvaus bendroje spaudos konferencijoje, komitetų posėdžiuose bei kartu diskutuos. Praktikantai tuo pačiu Seimo narius supažindins su jų bendruomenės aktualijomis, pasidalins idėjomis. Projekto metu klausos negalią turinčius jaunuolius lydės gestų kalbos vertėjai.

Tikimasi, jog projekto metu praktikantai sužinos daug naudingos informacijos bei įgis neįkainojamos patirties.

LSDP informacijos centro vadovė

Jolanta Bielskienė

Tel. nr. 8 612 01274 .

Parašykite komentarą