Šalies teismuose – dėmesys senjorams

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Lietuvos teismai įgyvendina iniciatyvą „Teismai atveria duris senjorams“. Šiandien penki šalies teismai pakvietė vyresnio amžiaus žmones pasižvalgyti po teismo erdves ir pabendrauti su teisėjais aktualiais teisiniais klausimais.

„Kasdien teismuose lankosi įvairaus amžiaus žmonės, tačiau suprasti, kaip vyksta teismo procesas, ko gero, sudėtingiausia vyresnio amžiaus asmenims, – sako idėjos iniciatorė Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė. – Minėdami tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, norime pakviesti senjorus diskusijai apie tai, kokios informacijos jiems labiausiai trūksta, su kokiomis problemomis susiduriama, išklausyti ir tiesiog žmoniškai pasikalbėti.“

Vilniaus miesto apylinkės, Klaipėdos miesto apygardos, Panevėžio miesto apygardos, Šiaulių apylinkės ir Kauno apylinkės teismuose vyksiančiuose renginiuose dalyvaus įvairių senjorų draugijų nariai ir eksteisėjų klubo „Temidė“ atstovai.

Teismuose vyks diskusijos civilinės teisės ir civilinio proceso klausimais. Teisėjai pasistengs atsakyti į vyresnio amžiaus žmonėms rūpimus klausimus apie šeimos teisinius santykius (paveldėjimą, globą ir rūpybą; šeimos narių teises ir pareigas); sandorius (pirkimą–pardavimą, nuomą, dovanojimą ir kt.).

Parašykite komentarą