Seimo narys A. Kubilius džiaugiasi socialdemokratų sprendimu kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir tikisi, kad tai suvaldys premjero pomėgį „telefoninei teisei“

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius džiaugiasi Seimo Lietuvos socialdemokratų frakcijos sprendimu kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl jo viešų pasisakymų ir atmeta socialdemokratų kaltinimus melu. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius iš tikrųjų yra teigęs, kad kalbėjosi su prokurorais ir su jais aiškinosi, kodėl jie neradę nusikaltimo sudėties nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl Irenos Degutienės sūnaus.

Opozicijos lyderis primena, kad premjeras Algirdas Butkevičius šiemet rugsėjo 17 d. Seimo plenariniame posėdyje, atsakinėdamas į klausimus dėl jo žento įsigytų UAB „Ministerium“ akcijų, sakė: „Aš norėčiau, kad jūs grįžtumėte prie šio klausimo. Aš šį klausimą esu uždavęs prokurorams. Jie, sakė, sulaukė didžiulio spaudimo ir šiuo metu kol kas negali atnaujinti tos bylos. Bet aš žinau, kad ekonominių nusikaltimų senaties nėra“.

„Džiaugiuosi, kad socialdemokratai kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, nes tai leis šioje komisijoje nuodugniai ištirti klausimą, kaip premjeras „uždavinėja klausimus“ prokurorams (telefonu ar išsikvietęs į kabinetą) dėl konkrečių bylų, kurių tyrimu pats A. Butkevičius yra suinteresuotas“, – sakė A. Kubilius.

Iš A. Butkevičiaus viešų kalbų susidaro įspūdis, kad premjeras yra pamėgęs „telefoninę teisę“ bendraujant su teisėsauga. Net ir šiandien atsakinėdamas į Seimo narės Agnės Bilotaitės klausimus, jis viešai leido suprasti, kad kreipsis į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Specialių tyrimų tarnybą bei aiškinsis, ar jie tikrai pradėjo tyrimus dėl UAB „Ministerium“ laimėjimų viešųjų pirkimų konkursuose.

„Nenustebčiau, kad po tokių skambučių tyrimai toliau gali būti ir nebetęsiami. Tokiai premjero pamėgtai „telefoninės teisės“ politikai pagaliau turi būti užkirstas kelias. Etikos ir procedūrų komisijos tyrimas galėtų padėti tai pasiekti“,  – komentuoja Seimo opozicijos lyderis.

Parašykite komentarą