Bus ieškoma (neį)prastų pašto dėžučių

Lietuvos paštas skelbia fotografijų konkursą „(Neį)PRASTA pašto dėžutė“. Gyventojai kviečiami apsižvalgyti savo kieme, mieste, miestelyje ar kaimo gyvenvietėje ir pastebėtą (neį)prastą, t. y.  seną ir nebetinkamą naudoti, pašto dėžutę įamžinti nuotraukoje. Geriausių fotografijų autoriams bus įteiktos naujos pašto dėžutės.

Šiuo metu Lietuvoje yra registruota daugiau nei 1,9 mln. adresų, tačiau, Lietuvos pašto skaičiavimu, kas penktas adresatas turi netvarkingą pašto dėžutę arba išvis jos neturi.

„Žmonėms išmonės, kur laiškininkams siūloma prie namų palikti laiškus ir prenumeruotus leidinius, nestinga. Pašto dėžutėmis yra tapę seni nenaudojami lagaminai, mikrobangų krosnelės, šiukšliadėžės, pintinės ar net auliniai batai… Taip pat netrūksta praeivių akis badančių išklerusių, neprižiūrimų, vandalų subjaurotų pašto dėžučių, kurios gadina aplinkos vaizdą. 

Lietuvos paštas gyventojus ir įmones nuolatos prašo įsirengti tvarkingas pašto dėžutes, kuriose būtų saugios laiškininkų pristatytos pašto korespondencijos siuntos, prenumeruoti laikraščiai ar žurnalai. Į šią problemą šįkart kviečiame pasižiūrėti kūrybiškai, todėl skelbiame keistų, įmantrių, gal net bjaurių pašto dėžučių nuotraukų konkursą. Šitaip norime žmones paskatinti atkreipti dėmesį į jų aplinkos nepuošiančius „eksponatus“ ir susimąstyti apie savo siuntas, kurias mūsų laiškininkai turi palikti tokiose (neį)prastose pašto dėžutėse“, – sakė Lietuvos pašto Pašto tinklo tarnybos direktorė Inga Dundulienė.

Nuotraukas su užfiksuotomis įmantriai sumeistrautomis, keistomis ir (neį)prastomis, tačiau pasenusiomis, nebetinkamomis naudoti pašto dėžutėmis galima siųsti iki spalio 30 dienos el. paštu facebook@post.lt, į Lietuvos pašto „Facebook“ paskyrą arba kelti į „Instagram“ su žyma #neįprastapaštodėžutė. Visos atsiųstos nuotraukos bus skelbiamos Lietuvos pašto „Facebook“ profilyje, specialiai šiam konkursui sukurtame albume.

Socialinio tinklo „Facebook“ lankytojai balsuodami išrinks geriausias ir įdomiausias nuotraukas, jų autoriams bus įteiktos įmonės „Glori ir Ko“ pagamintos pašto dėžutės. Jas gyventojai galės naudoti patys arba padovanoti kaimynui ar net nuotraukoje užfiksuotos (neį)prastos pašto dėžutės savininkui.

Konkursui teikiamos nuotraukos neturi pažeisti Lietuvos Respublikos įstatymų ir etikos normų. Lietuvos paštas pasilieka teisę viešai nepublikuoti nuotraukų, neatitinkančių konkurso taisyklių.

 Akcinė bendrovė Lietuvos paštas – plačiausią ir tankiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą turinti bendrovė Lietuvoje. Lietuvos paštas teikia pašto, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

Parašykite komentarą