NŽT administracijos struktūros pertvarkoje pažeidimų nerasta

Pagausėjus anoniminių skundų dėl permainų Nacionalinėje žemės tarnyboje (NŽT), Valstybės tarnybos departamento specialistai atliko patikrinimą ir aiškinosi, kaip NŽT yra laikomasi Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų, ar teisėtai buvo atlikta NŽT administracijos struktūros pertvarka, ar nebuvo pažeistos valstybės tarnautojų socialinės ir kitos garantijos.

Šių metų rugsėjo pabaigoje Valstybės tarnybos departamentas paskelbė patikrinimo rezultatus. Išvadose konstatuojama, kad NŽT administracijos struktūriniai pokyčiai buvo vykdomi nepažeidžiant įstatymų ir remiantis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro įsakymu. Patikrinus dokumentus dėl valstybės tarnautojų pareigybių patvirtinimo, kategorijų ir lygių nustatymo, pažeidimų taip pat nebuvo nustatyta. Pasirinktinai patikrinus, kaip NŽT vykdė karjeros valstybės tarnautojų laikiną perkėlimą į kitas pareigas, pažeidimų nerasta.

„Išties pastaruoju metu mūsų tarnyboje įvyko nemažai permainų. Buvo sugriežtinta darbų atlikimo kontrolė ir jų terminai, padidinti reikalavimai, daugiau dėmesio skiriama klientui, interesantui. Administracijos struktūros ir kitomis permainomis siekiame efektyvinti mūsų įstaigos veiklą bei užtikrinti veiklos skaidrumą“, – sako NŽT direktorė Daiva Gineikaitė.

Nacionalinėje žemės tarnyboje pareigybių skaičius po struktūrinių pertvarkymų liko nepakitęs – 963 pareigybės.

Parašykite komentarą