Jaunimui išjudinti skirtas renginių turas baigia kelionę po Lietuvą – prasideda projektinės veiklos

Beveik du mėnesius trukęs Jaunimo garantijų renginių turas šiandien Ukmergės miesto parke baigia savo kelionę po Lietuvą. Turo metu žinomo teatro „Kitas kampas“ aktoriai aplankė 20 šalies miestų ir miestelių, kur kvietė jaunuolius ne tik padiskutuoti apie ateities perspektyvas, bet ir skatino juos įsitraukti į improvizacinius žaidimus, išbandyti įvairius profesinius, darbo paieškos, gyvenimo aprašymo rengimo siužetus.

„Šiais renginiais siekėme pažinti jaunuolius ne kaip vieną grupę, bet kaip asmenybes, nes kiekvienas iš jų turi savo požiūrį, įgūdžius ir tikslus. Mums svarbu asmeniškai kiekvienam niekur nedirbančiam ir nesimokančiam jaunam žmogui padėti atrasti save, įgyti profesiją ar kvalifikaciją, darbinės patirties, ir galiausiai įsilieti į darbo rinką,“ – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Pasak jos, šie renginiai buvo jaunuolių supažindinimas su galimybėmis ir įžanga į konkrečią projektinę pagalbą.

Nuo 2015 m. spalio mėn. Lietuvos darbo birža bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu ir 69 nevyriausybinėmis organizacijomis ir įstaigomis pradeda įgyvendinti naujausią Jaunimo garantijų iniciatyvos projektą „Atrask save“. Projekto dalyviai galės dalyvauti savanoriškoje veikloje ar jaunimo motyvaciją integruotis į darbo rinką ir/ar švietimo sistemą skatinančiose veiklose, kurios padės įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką.

Projektas „Atrask save“ bus įgyvendinamas visoje šalyje, o projekto veiklos vykdomos visų savivaldybių teritorijose.

Planuojama, kad projekto veiklose dalyvaus 35 tūkst. nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių 15–29 metų jaunuolių. Projekto vertė per 33 mln. eurų.

Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas, įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 266 4235, 266 8191, 266 8166. 

Parašykite komentarą