Klaipėdos universiteto įsteigimo minėjimas LR Seime

2015–2016 akademiniais metais Klaipėdos universitetas (KU) mini savo 25-ių metų sukaktį. Spalio 5 dieną LR Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, KU Tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika ir kiti garbūs svečiai sveikino universiteto bendruomenę ir rektorių Eimutį Juzeliūną.

Simboliškai šis renginys vyko pirmųjų Seimo rūmų Konstitucijos salėje, kur 1990 metais LR Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas V. Landsbergis pasirašė nutarimą (Nr. I-640) dėl Klaipėdos universiteto įkūrimo. Profesorius pasakojo apie idėją steigti Klaipėdos universitetą, apie būtinybę turėti mokslo ir kultūros centrą Vakarų regione. Universiteto atstovai kartu su susirinkusiaisiais diskutavo apie jo reikšmę miestui ir valstybei. Seimo pirmininkė L. Graužinienė pabrėžė, kad šiandien Klaipėdos universitetas yra labai svarbus kultūros centras ne tik Vakarų Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione. KU Tarybos pirmininkas Arnoldas Šileika Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė džiaugėsi

Šia proga I Seimo rūmų Vitražo galerijoje atidaryta Klaipėdos universiteto paroda, kurioje supažindinama su Universiteto įkūrimo socialinėmis, kultūrinėmis ir politinėmis ištakomis, kareivinių virsmo Universiteto miesteliu fenomenu, Universiteto akademine veikla ir pasiekimais bei plėtros vizija. Parodą pristatė profesorius Vladas Žulkus. Paroda bus eksponuojama iki spalio 15 d.

———-

Daugiau apie universiteto steigimo istoriją, raidą ir ateities perspektyvas kviečiame skaityti specialiai šia proga išleistame universiteto žurnalo „Mens Libera“ numeryje, kuriame taip pat rasite šalies, miesto vadovų ir verslo atstovų sveikinimus, prisiminimus ir įdomius interviu.

Parašykite komentarą