Atviras studentiškas „teatralų“ gyvenimas iš arti

Klaipėdos universiteto Menų akademijos teatro katedra nuo šiol pati „auginsis“ būsimą savo studentą. Spalio 9–10 dienomis Teatro katedra bendradarbiaudama su Plungės kultūros centru organizuoja teatrinio veiksmo projektą „Atviras teatras 24 – teatro meno profesija būsimo studento akimis“. Tai puiki galimybė ne tik abejojantiems dėl savo ateities, tačiau ir tiems, kas dar tik domisi teatro studijomis. Vaikai ir jaunimas besidomintis teatro menu bus interaktyviai supažindinami su būsima aktoriaus ir režisieriaus profesija, pasirengimo jai ypatybėmis ir studentiško gyvenimo savitumais. Projekto veiklose dalyvaus 34 Plungės vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ jaunieji aktoriai, Teatro katedros dėstytojai bei studentai.

Projekto metu jo dalyviai net dvi dienas „pasiners“ į tikrą studentišką gyvenimą, dalyvaus paskaitose, pokalbiuose, diskusijose, teatrinių improvizacijų vakare, susitikinės su galimai būsimais dėstytojais ir žinoma susipažins su tikru studentišku laisvalaikiu bendrabutyje. Pasak projekto vadovo Klaipėdos universiteto Menų akademijos teatro katedros docento Romo Matulio, tai puiki galimybė jaunam žmogui artimiau susipažinti su teatro srities studijuojamais dalykais, būsimais dėstytojais ir pačiu universitetu ne tik teoriškai, bet ir praktiškai. Betarpiškas bendravimas su patyrusiais pedagogais ir teatro meno specialybių studentais sudarys tikslingą nuomonę apie teatro studijas ir jų specifiką, kryptingai orientuos rinktis studijas Klaipėdos universitete.

Šiomis dienomis moksleiviai susiduria su didžiule problema kaip tikslingai pasirinkti studijas ir sėkmingai projektuoti savo ateities karjerą. Todėl šis projektas bus žingsnis link smalsaus ir motyvuoto būsimo studento, suinteresuoto rinktis teatro meno srities profesiją. Tik pamatę ir patyrę tai, kas mus domina, galime suprasti ar tai mūsų gyvenime svarbu. Projekto organizatoriai tikisi, kad bendravimas su kūrybingai veikiančiomis moksleivių grupėmis, nuolat įtraukiant juos į studijų procesą, užtikrins ženklų būsimų studentų didėjimą. Daugumos teatro studijų studentų kūrybiniai pažinimai prasidėjo būtent moksleiviškuose teatruose ar kituose meniniuose sambūriuose, todėl tikimąsi, kad tokie susitikimai su tikslinėmis auditorijomis vyks nuolat.

Projekto veiklos prasidės spalio 9 d. 9:40 val. Klaipėdos universiteto Menų akademijos mokomajame teatre (K. Donelaičio 4., Klaipėda). Projekto dalyviai susitiks su Teatro katedros vedėja doc. dr. Danute Vaigauskaite.

Parašykite komentarą