Seime vyks konferencija „Smulkiųjų ūkių perspektyvos Lietuvoje“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-10-14, trečiadienis
Renginio pradžia: 10:30
Renginio vieta: Konferencijų salė, III rūmai, 2 aukštas

Kokia Lietuvos ūkių struktūra? Kokios yra paramos priemonės ir kaip ši parama paskirstoma? Kaip paskatinti gyventojų užimtumą kaimo vietovėse? Kaip sustabdyti migraciją tiek į užsienį, tiek į miestus? Kodėl taip sunkiai kelią skinasi kooperacija?

Šie ir dar daugelis kitų aktualių klausimų bus aptariami 2015 m. spalio 14 d., trečiadienį, 10.30 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) vyksiančioje konferencijoje „Smulkiųjų ūkių perspektyvos Lietuvoje“. Konferenciją organizuoja Seimo Kaimo reikalų komitetas kartu su socialiniais partneriais, savivaldybių žemės ūkio specialistais, valstybės institucijų atstovais bei ūkininkais.

Komitetas, siekdamas visapusiškai išanalizuoti smulkiųjų ūkių rėmimo galimybes, atliko savivaldybių žemės ūkio specialistų nuomonės apklausą ir statistinę ūkių struktūros bei valdų skaidymo analizę, kuri bus pristatyta konferencijos metu. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pakomentuos savivaldybių žemės ūkio skyrių pateiktų pasiūlymų dėl smulkiųjų ūkių rėmimo įgyvendinimo galimybes. Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto direktorė dr. Rasa Melnikienė savo pranešime ieškos atsakymo į klausimą, ar gali būti smulkūs ūkiai konkurencingi.

Kviečiame visus, kurie neabejingi Lietuvos žemės ūkiui bei kaimiškų vietovių gyvybingumui, aktyviai dalyvauti diskusijose.

Registracija vyksta internete: http://www3.lrs.lt/pls/inter/renginiai_registracija.home

 

 

 

Parašykite komentarą