„Fortum Klaipėda“ užkirto kelią atliekoms iš Airijos

UAB „Fortum Klaipėda“ nutraukė sutartį su viena iš savo tiekėjų UAB „Šatruva“, paaiškėjus faktui, kad ši įmonė atvežė deginti atliekas iš Airijos. Lietuvoje atliekų įvežimas iš užsienio yra draudžiamas, o tokia veikla užtraukia atsakomybę pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamąjį kodeksą.

 Kaip nustatyta LR Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono Aplinkos apsaugos departamento tyrime, atliekas iš Airijos į Lietuvą įvežė UAB „AV Investicija Plius“ ir beveik visą jų kiekį 2913,98t perdavė UAB „Šatruva“, kuri jas atvežė į UAB „Fortum Klaipėda“ deginti.

 Pasak UAB „Fortum Klaipėda“ direktoriaus Juozo Donielos, įmonė principingai laikosi Lietuvoje galiojančių teisės aktų ir greitai reaguoja į bet kokią informaciją apie galimus nusižengimus. „Lietuvoje yra draudžiamas atliekų importas iš kitų šalių energijai gauti arba šalinti savartyne. Ši nuostata yra įtvirtinta teisės aktuose ir ja privalu vadovautis. „Fortum“ kiekvienoje šalyje veikia pagal aukščiausius kokybės standartus, ne išimtis ir Lietuva. Klaipėdiečiai gali būti ramūs – taršos rodikliams šis faktas neturėjo jokios reikšmės, o atliekos iš užsienio jėgainėje nėra deginamos“,- teigė Juozas Doniela.

Bandymas deginti atliekas iš užsienio – pirmasis jėgainės, veikiančios Klaipėdoje nuo 2013m., istorijoje. Per metus „Fortum Klaipėda“ sudegina apie 180 tūkstančių tonų Lietuvoje susidariusių atliekų ir apie 70 tūkstančių tonų biokuro.

* * *

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.  2014 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 4,1 mlrd. eurų, o lyginamasis veiklos pelnas – 1,1 mlrd. Eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8400 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Daugiau informacijos – www.fortum.lt

Kontaktams: Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt

Parašykite komentarą