Kviečiame kartu minėti Pasaulinę organų donorystės dieną

Kasmet antrąjį spalio šeštadienį minime Pasaulinę organų donorystės ir transplantacijos dieną.  Šiemet ši diena – spalio 10-oji.

Tądien pagerbiame visus donorystės ir transplantacijos proceso dalyvius – gydytojus reanimatologus, transplantologus, visą medicinos personalą, laboratorijų specialistus, orlaivių pilotus, policininkus ir kitus savo profesijai atsidavusius žmones. Didžiausia ir amžina pagarba – mirusiems donorams ir jų artimiesiems – už netekties valandą priimtą kilnų sprendimą paaukoti mirusiojo organus, kad būtų išgelbėtos sergančių, bet nepažįstamų žmonių gyvybės. Ypatinga padėka ir gyviesiems donorams, šeimos nariams dovanojantiems savo inkstą ar dalį kepenų.

Kuo sąmoningesnė visuomenė, tuo daugiau transplantacijų šalyje atliekama. Džiugu pranešti, kad Lietuvoje organų donorystės idėją palaiko vis daugiau žmonių. O tuos, kurie niekad negalvojo apie donorystę, kviečiame šiandien susimąstyti: juk susirgti gali kiekvienas, pagalbos gali prireikti mūsų artimajam ir laukti donorinio organo pačiam apsisprendus dovanoti – tiesiog ramiau.

Pasaulinę organų donorystės dieną šiemet vėl minėsime sporto renginiu: spalio 17 –ąją Vilniaus centre vyks Živilės Balčiūnaitės „Vilniaus 20 km bėgimas“. Kiekvienas sportininkas segės numerį, skelbiantį „Aš bėgu už organų donorystę“.

Parašykite komentarą