ETNO vaikams

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2015-10-20, antradienis
Renginio pradžia: 15:00
Renginio vieta: Vilniaus etninės kultūros centras (Pamėnkalnio g. 34)

Kiekvieną antradienį nuo 15-17 val. Vilniaus etninės kultūros centras kviečia vaikus į etnokultūrinį būrelį, kuriame ne tik susipažins su etnine kultūra, bet ir bus kviečiami iš arčiau pažvelgti į tradicinės kultūros įvairovę, jos interpretacijos galimybes, atrasti vietos etninei kultūrai savo kasdienėje veikloje, puoselėti jos tęstinumą bei meilę jai.

Svarbu nuo mažens skatinti vaikus domėtis savo šalies kultūra, papročiais, tradicijomis, ugdyti meilę savo kraštui, stiprinti tautinį identitetą. Todėl šiuose užsiėmimuose pasitelkiant tinkamus etninio ugdymo būdus bei priemones sieksime skatinti vaikų kūrybiškumą, savęs pažinimą, saviraišką, tarpasmeninius įgūdžius.

„Etno vaikams“ – tai būrelis,  skirtas 7-13 metų vaikams, kurie nori ne tik susipažinti su etnine kultūra, bet ir linksmai praleisti antradienio popietes su bendraamžiais. Šio būrelio metu vaikai turės galimybę išmokti tradicinių lietuvių liaudies dainų, pasidaryti nesudėtingų liaudies instrumentų (šiaudinių birbynių, skudučių, ūžlių), iš arčiau susipažinti su pasakojamąja bei smulkiąja tautosaka, nagrinėti Lietuvos etnografinius regionus, gamintis natūralaus bičių vaško žvakes, analizuoti senovinius lietuviškus simbolius, ženklus bei ornamentus, o susipažinę su kalendorinėmis šventėmis pasigaminti Kalėdų žaisliukus bei Užgavėnių kaukes.

Užsiėmimo kaina 4 Eur.
Registracija tel. 85 279 1287 arba el. p. justina@etno.lt

Parašykite komentarą