Premjeras sveikino tekstilei ir madai skirtos parodos dalyvius ir svečius

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, ketvirtadienį sakydamas sveikinimo kalbą  tarptautinės parodos „Baltijos mada ir tekstilė“ („Baltic Fashion & Textile“) atidarymo proga, pasidžiaugė, kad Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, atidaroma jau 24-oji paroda, kurioje vyrauja grožis, puiki nuotaika, demonstruojami išradingi tekstilės gamintojų pasiekimai.

„Man džiugu ir todėl, kad Lietuvos tekstilininkų darbai jau daugel metų gerai žinomi ir vertinami toli už mūsų valstybės ribų. Kartais man net tenka girdėti šmaikštaujant, jog užsienio verslo sektorius žymiai daugiau žino apie lietuvių drabužius, jų gamybos kokybę, nei mes patys“, – sakė premjeras, pridurdamas, kad tekstilė yra labai svarbi visai šalies ekonomikai, verslui sritis, reikšminga eksporto šaka, nes iki 85 proc. produkcijos parduodama kitose šalyse.

Kaip pažymėjo Ministras Pirmininkas, Lietuva kuria aukštos kokybės, madingą ir paklausią produkciją, kuri skirta ne vien kasdienai ar šventei. „Turiu mintyje ekspoziciją „Sauga ir uniformos“, skirtą būtent krašto apsaugos, jėgos struktūroms, kitoms specifinėms institucijoms. Manau, kad mums sekasi kurti ir inovatyvius  produktus, kurie reikalauja didelio  gamybos, šiuolaikinių technologijų išmanymo“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Premjeras palinkėjo visiems parodos dalyviams, lankytojams įsimintinų įspūdžių ir įdomių atradimų. „Na ir, žinoma, linkiu, kad kuo daugiau tekstilės gaminių pirkėjų margajame pasaulyje džiaugtųsi etiketėje atradę įrašą „Pagaminta Lietuvoje“, – sakė Vyriausybės vadovas.

24-tojoje tarptautinėje parodoje „Baltic Fashion & Textile“ –  400 dalyvių iš 25 pasaulio valstybių. Parodos metu rengiamos konferencijos ir seminarai profesionalams, edukaciniai renginiai specialistams ir visuomenei.

Parašykite komentarą