Pirmoji susitikimų su nepriklausomai Lietuvai nusipelniusiais kraštiečiais turo stotelė – Kaišiadorys

Renginio tipas: Sutikimas-diskusija su Lietuvai nusipelniusiomis Kaišiadorių krašto asmenybėmis ir jaunaisiais talentais
Renginio data: 2015-10-22, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Spalio 22 d., ketvirtadienį, 14 val. Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijoje (Gedimino g. 65, Kaišiadorys) vyks susitikimas su biografinių žinynų „Asmenybės. 1990–2015 m. Lietuvos pasiekimai“ ir „Kas bus kas. Lietuvos ateitis“ herojais.

Renginio globėja LR švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Renginį organizuoja knygų leidėjai – VšĮ Leidybos idėjų centras, pokalbį moderuos žurnalistas, LTV laidų vedėjas Virginijus Savukynas.

„Tai pirmasis susitikimų turo po Lietuvą renginys. Turas skirtas 25-osioms Lietuvos Nepriklausomybės metinėms paminėti ir labiausiai per šiuos metus nusipelniusioms Lietuvos asmenybėms pagerbti. Kiekvienas Lietuvos kraštas yra užauginęs šaliai nusipelniusių asmenybių ir jaunųjų talentų, kuriais didžiuojasi kraštiečiai, kurių biografijos ir 1990-2015 m. reikšmingi pasiekimai aprašyti mūsų knygose. Kai kurie jų šiandieną gyvena ir dirba kituose miestuose ar net valstybėse, bet visų jų laimėjimai, kūriniai garsina Lietuvą pasaulyje“, – sako projektų direktorė Vida Laumenskaitė-Dauderienė.

Susitikime dalyvaus LR švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Kaišiadorių r. meras Vytenis Tomkus, 2000–2005 m. LR užsienio reikalų ministras, diplomatas, ambasadorius ypatingiems pavedimams dr. Antanas Valionis, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Vaikų ligoninės Vaikų ortopedijos-traumatologijos centro direktorius, nusipelnęs Lietuvos gydytojas dr. Kęstutis Saniukas, gobeleno meistras, tarptautinių konkursų ir Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas dailininkas Feliksas Jakubauskas, vienas geriausių šalies architektų, KTU docentas Gintautas Natkevičius, Vinco Kudirkos premijos laureatė, žurnalistė Dalia Juškienė, vienas geriausiai besimokančių Algirdo Brazausko gimnazijos moksleivių Darius Šimašis. Svečiai papasakos, apie savo vertybės, kokie pasirinkimai ir darbai juos atvedė į savo profesijos aukštumas, atsakys į susitikimo vedėjo ir auditorijos klausimus. Diskutuoti ir kalbėtis su svečiais žiūrovai bus skatinami ir renginio metu.

Pagrindinis renginio rėmėjas UAB „Žiežmarių gėlės“ (direktorius Marius Muižininkas), rėmėjai: UAB „Savingė“, UAB „Sontrans“, UAB „BHJ Baltic“, UAB „Kaišiadorių vandenys“. Rėmėjai knygas dovanos krašto bibliotekai ir jos filialams, mokykloms, geriausiems gimnazijų mokiniams bei mokytojams.

Apie leidinius

VšĮ Leidybos idėjų centras siekia išliekamąją vertę turinčiuose leidiniuose išsaugoti Lietuvos asmenybių pasiekimus ir nuveiktus darbus, kuriais didžiuojamės, iš kurių galime mokytis ir kurie padeda kurti geresnę valstybę. Šiais metais leidykla išleido du išskirtinius leidinius: „Asmenybės. 1990–2015 m. Lietuvos pasiekimai“ – dvitomyje aprašytas visas atgautos Nepriklausomybės laikotarpis ir surinkta daugiau nei 2200 iškiliausių šio meto Lietuvos asmenybių biografijų, ir „Kas bus kas. Lietuvos ateitis“ – tai pirmoji Lietuvoje tokio pobūdžio knyga, kurioje beveik 600 talentingiausių jaunuolių autobiografinėse apybraižose pasakoja apie savo pasiekimus, laimėjimus ir kelią jų link. Knygoje taip pat pristatomos ir svarbiausios mokinių organizacijos, kolektyvai, konkursai, o pabaigoje pateikiama visų Lietuvos gimnazijų garbės lenta – joje pristatomi patys geriausi gimnazijų mokiniai.

Daugiau informacijos: telefonu 8 602 23 230, el.p.: asmenybes@leidybosidejos.lt

Parašykite komentarą