Seimo Pirmininkė L. Graužinienė: žodžio laisvė neatsiejama nuo pareigos gerbti tiesą ir visuomenės teisę į tiesą

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pasveikino globojamos mokslinės praktinės konferencijos „Žiniasklaidos atskaitingumas ir žurnalisto atsakomybė, skirtos Leono Bistro 125-osioms gimimo metinėms paminėti, dalyvius. Parlamento vadovės nuomone, konferencijos tema puikiai atspindi vieno iš aktyviausių tarpukario Lietuvos politikų, žurnalisto ir redaktoriaus Jono Bistro idėjas – būti atsakingam sau ir savo kraštui, būti atsakingam už savo darbus ir žodžius.

„Savo gyvenimu ir veikla L. Bistras buvo atsidavęs Lietuvai, o jo atsakomybė, stiprybė, išmintis ir vidinės įžvalgos padėjo jam tapti viena ryškiausių asmenybių mūsų šalies valstybingumo istorijoje“, – teigė Seimo Pirmininkė L. Graužinienė.

Kreipdamasi į renginyje dalyvaujančius žiniasklaidos atstovus, parlamento vadovė pabrėžė žiniasklaidos atsakomybės svarbą: „Žurnalistų profesinė atsakomybė už žodžio, informacijos laisvę yra demokratinės visuomenės kertinis akmuo. Jūsų rankose – ypatinga galia žodį paversti kūnu ir paleisti jį į gyvenimą. Tačiau žodžio laisvė neatsiejama nuo pareigos. Pareigos gerbti tiesą ir visuomenės teisę į tiesą.“

Pasak L. Graužinienės, didelė visuomenės dalis tiki ir pasitiki žiniasklaida. „Šis pasitikėjimas yra didžiausia Jūsų atsakomybė, o Jūsų stiprybė visada tebūna nešališkumas, teisingumas ir objektyvumas“, – linkėjo Seimo Pirmininkė.

Leonas Bistras buvo I ir II Seimų Pirmininkas, I, II ir III Seimų narys, Ministras Pirmininkas, krašto apsaugos, švietimo ir užsienio reikalų ministras, Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis, žurnalistas ir redaktorius, Vytauto Didžiojo universiteto docentas, filosofijos daktaras.

 

Seimo Pirmininkės patarėja Neringa Mikėnaitė

Tel. (8 5) 239 6344, mob. 8 698 42 759

Parašykite komentarą