„Dalinuosi.lt“ pasiūlė nuomojamų daiktų draudimą

Daiktų nuomos platforma „Dalinuosi.lt“, padedanti gyventojams užsidirbti išnuomojant savo mažiau naudojamus daiktus, didina paslaugos saugumą. Bendradarbiaudamas su didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrove „Lietuvos draudimas“, startuolis pasiūlys vartotojams galimybę apdrausti nuomojamą įrenginį nuo sugadinimo ar praradimo.

Tokia draudimo paslauga – viena iš keleto visame pasaulyje. „Dažniausiai draudimo bendrovės bendradarbiauja su specializuotomis dalinimosi platformomis, pavyzdžiui, būsto nuomos tarp privačių žmonių „Airbnb” ar JAV sėkmingai augančiu automobilių dalinimosi projektu „RelayRides”, tačiau nuomojamų plataus spektro daiktų apsauga – retenybė. Tai viena iš priežasčių, kodėl pasaulyje nėra aiškaus lyderio daiktų nuomos srityje. Tikimės, kad modelio ištobulinimas Lietuvoje mums leis lengviau plėsti veiklą užsienyje”, – sakė „Dalinuosi.lt“ vadovas Paulius Valatkevičius.

Jis atskleidė, kad draudimo partnerių ieškojo ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje bei D. Britanijoje, tačiau jų pasiūlymai neatitiko daiktus nuomojančių žmonių poreikių. Bendradarbiaudamas su „Lietuvos draudimu“ „Dalinuosi.lt“ pasiūlys klientams už papildomą mokestį apdrausti nuomojamą fotografijos ir video, kompiuterinę techniką, telefonus, žaidimų konsoles, garso techniką ir elektrinius įrankius. Draudimo laikotarpį pasirinks pats klientas, o draudimo kaina bus įtraukiama į galutinę sandorio su vartotoju kainą.

„Lietuvos draudimo” patirtis ir ekspertiškumas leidžia mums pasiūlyti labiausiai klientų poreikius atliepiančius inovatyvius draudimo sprendimus. Esame draudimo rinkos lyderiai, tai įgalina mus kurti naujus draudimo produktus kaip šis. Šis nuomojamų daiktų draudimas – tai mūsų investicija į modernią startuolio „Dalinuosi.lt“ veiklą, kuri turi potencialą plėstis ir augti, suteikiant klientams tokias paslaugas, kurių jiems labiausiai reikia“, – sako Andrius Gimbickas,  „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas.

Šiuo metu „Dalinuosi.lt“ platformoje, kuri veikia jau trejus metus, siūloma išsinuomoti daugiau nei 2300 daiktų, vidutiniškai vieno sandorio vertė siekia beveik 30 EUR, o nuomojamų daiktų vertė viršija 1,5 mln. eurų.

Iš pradžių nuomojamų daiktų draudimas veiks Vilniuje nuomojamiems daiktams. P. Valatkevičiaus teigimu, patikrinus modelį Vilniuje, jis bus perkeliamas į kitus miestus. Visi naujai į platformą įkelti daiktai bus tikrinami ir specialiai žymimi – be apžiūros draudimas daiktui neįsigalios. “Dalinuosi.lt su partneriais klientams siūlo ir papildomą paslaugą – norintys nuomoti daiktus, bet neturintys tam laiko gali juos perduoti administruoti mums. Mes pasirūpinsime kiekvienu sandoriu, o savininkui prireikus, grąžinsime jam daiktą į namus”, – teigė P. Valatkevičius.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė. Jos paslaugomis naudojasi beveik pusė milijono klientų, kuriems per metus bendrovė atlygina 60 milijonų eurų nuostolių. „Lietuvos draudimas“ tris kartus iš eilės pelnė „Geriausio darbdavio“ apdovanojimą, taip pat pripažintas geriausiu Vidurio ir Rytų Europos darbdaviu 2013 metais.

„Dalinuosi.lt“ – daiktų nuomos platforma, pradėjusi veikti prieš 3 metus. Startuolio veiklos tikslas – skatinti žmones atsakingai naudotis turimais daiktais jais pasidalinant su kitais. Šioje platformoje registruoti nariai nuomoja vieni kitiems vertingus daiktus ir užsidirba papildomų pinigų įdarbinant savo turimus daiktus.

Parašykite komentarą