Premjeras: statistika – esminis ramstis politikoje ir valstybės valdyme

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Pasaulinės statistikos dienos – spalio 20-osios – proga pasveikino šalies Statistikos departamento darbuotojus. Premjero teigimu, statistika visada buvo ir yra esminis ramstis siekiant kokybės ir profesionalumo bet kurioje gyvenimo srityje, o ypač politikoje ir valstybės valdyme.

„Kaip ir kitos pasaulio šalys jau antrus metus minime Pasaulinę statistikos dieną ir taip išreiškiame dėkingumą labai svarbų darbą atliekantiems žmonėms. Juk skaičių kalba surašytas valstybės metraštis liudija vykusius procesus, įvairių sričių laimėjimus, pakilimus ir nuosmukius“, – renginyje, skirtame Pasaulinei statistikos dienai paminėti, sakė premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas pažymėjo, jog Lietuvos statistikos departamentas po kelerių metų švęs garbingą 100-mečio jubiliejų. „Kuriantis savarankiškai valstybei, jau 1919 metų rugsėjo 6 dieną buvo įsteigtas Bendrosios statistikos departamentas, kuris brėžė mūsų jaunos valstybės raidą. Šiandien galime didžiuotis, jog duomenų patikimumas yra Lietuvos kokybės ženklas, leidžiantis tinkamai atstovauti mūsų valstybei ir stiprinti jos įvaizdį Europoje ir visame pasaulyje“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Sveikindamas su profesine švente, premjeras Statistikos departamento darbuotojams padėkojo už kasdieninį darbą, kuris padeda įvertinti demografinę, socialinę ir ekonominę šalies būklę bei prognozuoti pokyčius ir priimti reikiamus sprendimus.

„Be patikimos statistikos negalėtų būti ir patikimos politikos. Manau, jei visi politikai išmoktų skaityti statistinę informaciją, būtų mažiau klaidingų interpretacijų ar tiesiog nusikalbėjimų. Dėkoju už Jūsų atsakingą darbą rengiant ir aprūpinant visuomenę aukštos kokybės informacija, kuri, kaip jau minėjau, mums visiems labai svarbi ir reikalinga“, – sakė Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

Parašykite komentarą