„Fortum“ ir „Renault“ įrengs naujas elektromobilių įkrovimo stotis Laplandijoje

„Fortum“ ir „Renault“ tęsia bendradarbiavimą kurdamos elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą Šiaurės šalyse. Spalį ir lapkritį „Fortum“ tinklas „Charge & Drive“ bus išplėstas įrengiant septynias naujas įkrovimo stotis šiaurės Laplandijoje, Suomijoje. Nuo šiol vykti elektromobiliu iš Norvegijos į Suomiją bus itin patogu.

Naujosios įkrovimo stotys bus sumontuotos ten, kur keliauja didžiausi turistų srautai tarp dviejų šalių. „Renault“ suteiks savo klientams platų įkrovimo tinklą, kuris suteiks galimybę patogiai keliauti elektromobiliais iš vienos šalies į kitą. Naująsias įkrovimo stotis sudaro 22 kW vidutinės spartos įkrovikliai.

„Bendradarbiaudami kartu su „Fortum“ galime plėsti įkrovimo sistemą „Charge & Drive“ šiaurinėje Suomijos dalyje. Tikimės, kad keliaujantys elektromobiliais iš Norvegijos į Suomiją pasinaudos galimybe keliauti patogiai ir saugiai,“ – sakė „Renault Norway“ generalinis direktorius Anders Gadsbøll.

„Fortum“ ir „Renault“ pradėjo bendradarbiauti 2014 m. pabaigoje. Šiandien šio bendradarbiavimo rezultatas yra 160 įkrovimo stočių, kurių didžioji dalis įrengta Norvegijoje.

„Džiaugiuosi, kad galime sėkmingai bendradarbiauti su „Renault“. Norime padėti šiai rinkai ir padidinti mobilumo galimybes elektromobilių naudotojams, todėl nutarėme įrengti naujas stotis šiaurės Suomijoje.  Esame pasiryžę užtikrinti kaip įmanoma geriausią kokybę ir teigiamus klientų įspūdžius“, – pasakoja „Fortum Charge & Drive“ Norvegijos padalinio vadovas Jan Haugen Ihle.

„Fortum“ tinklas „Charge & Drive“ veikia Norvegijoje, Švedijoje ir Suomijoje. Šį Šiaurės šalyse įdiegtą tinklą sudaro daugiau nei 200 sparčiųjų įkroviklių ir daugiau nei 250 vidutinės spartos ir įprastų įkroviklių. Jų vietas galima rasti adresu map.chargedrive.com.

* * *

„Fortum“

„Fortum“ tikslas yra gaminti energiją, gerinančią gyvenimo kokybę šiandienos ir ateities kartoms.  Atsižvelgdami į klientų poreikius „Fortum“ gamina, tiekia, parduoda elektrą ir šilumą, teikia ekspertines paslaugas. „Fortum“ veiklą vykdo Šiaurės ir Baltijos šalyse, Rusijoje ir Lenkijoje.  2014 m. bendrovės „Fortum“ pardavimai siekė 4,1 mlrd. eurų, o lyginamasis veiklos pelnas – 1,1 mlrd. Eurų. „Fortum“ korporacijoje dirba apie 8400 žmonių. Kompanijos akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Helsinki vertybinių popierių biržoje.

Daugiau informacijos – www.fortum.lt

„Fortum Charge & Drive“


„Fortum Charge & Drive“ – tai visapusiška debesijos pagrindu veikianti verslo sistema, skirta visiems procesams, reikalingiems eksploatuojant elektromobilių įkrovimo stotis. Ši verslo sistema grindžiama atvira ir standartizuota architektūra, kuri suteikia galimybę bendradarbiauti su geriausiais techninės įrangos tiekėjais rinkoje.

Kontaktams: Andrius Kasparavičius, atstovas spaudai, tel. +37069817740, andrius@koko.lt

Parašykite komentarą