Nekorektiška Giedriaus Drukteinio pastaba „Lietuvos superšefe” apie operos solistų viršsvorį papiktino K. Zmailaitę

Etiketo specialistas Giedrius Drukteinis visada turi kaip paprotinti kitus, tačiau kai kurie jo pasisakymai LNK laidoje „Lietuvos superšefas“ kitiems Liutauro Čepracko svečiams sukėlė įtarimų dėl paties G. Drukteinio etiketo. Šį kartą etiketo žinovas laidos dalyvių patiekalus vertino kartu su operos solistais Kristina Zmailaite bei Edmundu Seiliumi – jiems ir buvo skirtas daugelį nustebinęs G. Drukteinio klausimas.

„Susidaro įspūdis, kad visi operos solistai ir solistės yra stambūs – čia kažkoks jūsų profesinis reikalavimas? Valgyti kaloringo maisto? Pavyzdžiui, Pavarotis“, – ragaudamas desertą, atlikėjų paklausė etiketo specialistas. Pavydėtinos figūros K. Zmailaitei pasiteiravus, ar G. Drukteinis pastaraisiais metais išvis yra lankęsis operoje, šis pastebimai pasimetė ir nuo atsakymo išsisuko tik su šypsena.

„Aš tikiuosi, kad visgi esate buvęs, tik gal senokai, – nesužavėta G. Drukteinio sąmoju kalbėjo K. Zmailaitė. – Jei jūs dabar apsilankytumėte operos teatre, tai nepamatytumėte nei vienos solistės ar solisto, viršijančių padorumo ribas“, – pridūrė ji, dar paklaususi, kokius solistus G. Drukteinis žino be L. Pavaročio.

Nors patys ir smulkaus sudėjimo, K. Zmailaitė ir E. Seilius atskleidė, kad jų šeimoje valgymas yra vienas iš svarbiausių bendrų ritualų. „Vienintelė maisto gamybos sąlyga yra ta, kad gamindamas pats turi būti truputį alkanas, nes jei esi sotus, tada nėra to užsidegimo, receptoriai ne taip dirba… Mūsų dukra Barbora dažnai mane stebi ir sako: tėtis alkanas, vadinasi, bus skanu“, – juokėsi E. Seilius.

Laidoje jie atskleidė ir tai, kad būtent dešimtmetė dukra juos pačius pripratino prie tokių gėrybių kaip austrės ar midijos. „Mes patys labai nustebę, tačiau Barbora tikrai valgo labai nelietuviškai ir nevaikiškai – jai patinka įvairūs pelėsiniai sūriai, sriubos, salotos. Metus visi gyvenome Prancūzijoje – ten ji taip pamėgo ir priprato valgyti moliuskus ir kitas jūros gėrybes, kad ramiai praeiti pro „kriauklelių“ skyrių parduotuvėje negalėdavome niekada“, – kalbėjo K. Zmailaitė.

Tuo metu laidos dalyvių akyse aiškiai matėsi stresas – ne tik todėl, kad juos vertino ir tokie gurmanai, kaip Vytaras Radzevičius bei Benediktas Vanagas, bet ir dėl L. Čepracko žodžių, kad antrasis laidos „Lietuvos superšefas“ dalyvių šešetas startavo daug silpniau, nei pirmas. Kuriems iš jų pavyks priartėti prie išsvajoto titulo, o kam teks keliauti namo, sužinosime jau šį šeštadienį 17 val. per LNK.

                                                                                

Parašykite komentarą