Prezidentas Rolandas Paksas: Palangos kurortas turi būti atviras visiems

Palangos miesto savivaldybė nusprendė nuo kitų metų birželio 1 dienos pradėti rinkti vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Palangos teritoriją kurortinio sezono metu. Vienai transporto priemonei nustatytas 5 eurų dydžio vienkartinis paros mokestis, 25 eurų –  savaitinis ir 300 eurų – sezoninis mokestis. Tokia vietinė rinkliava nustatyta už naudojimąsi Palangos kurorto viešąja infrastruktūra: „valstybei ar savivaldybei nuosavybės teise priklausančiais statiniais, įranga ir bendro naudojimo želdynais, sudarančiais visuomenei galimybę naudoti kurorte esančius gamtinius išteklius sveikatinimo, turizmo ir poilsio reikmėms“.

„Palangos kurortas turi būti atviras visiems. Palangos savivaldybės vadovai, norėdami papildyti miesto biudžetą, nuėjo lengviausiu keliu, prie įvažiavimų į kurortą pastatydami šlagbaumus ir surinkdami pinigus iš žmonių, kuriems lengvasis automobilis šiandien yra vienintelė susisiekimo priemonė. Deja, patogia visuomeninio transporto infrastruktūra šiandien pasigirti dar negalime,“- pareiškė Prezidentas Rolandas Paksas, komentuodamas Palangos miesto savivaldybės tarybos sprendimą Dėl vietinės rinkliavos už naudojimąsi Palangos kurorto viešąja infrastruktūra nuostatų patvirtinimo“ (2015 07 02, Nr. T2-194)

„Nėra racionalių argumentų pagrįsti, kodėl vietinė valdžia siekia papildomai apmokestinti atvykstančius poilsiautojus, kurie už kurorto paslaugas – maitinimą, apgyvendinimą, įvairias procedūras, automobilių stovėjimą bei saugojimą ir taip pakloja nemenkas sumas. Nemanau, kad miesto bendruomenė yra suinteresuota apriboti atvykstamąjį turizmą. Gali atsitikti taip, kad daliai žmonių padidindami kurorto  išlaidas iš viso atimsime galimybes vasaros metu jiems atvykti pailsėti į Palangą bent keletui dienų. Pirmiausiai yra pakankami daug neišnaudotų galimybių kaip gerinti kurorto infrastruktūrą ir teikti kokybišką aptarnavimą bei verslo subjektams gauti daugiau pajamų už suteiktų paslaugų įvairovę. Tačiau panašu, kad savivaldybė tokių galimybių neieško, o pertekliniu reguliavimu bando įsikišti į kurorto paslaugų paklausą ir pasiūlą. Jeigu panašia logika vadovautųsi ir kitos savivaldybės, ilgainiui nebegalėtume įvažiuoti į daugelį Lietuvos miestų ir miestelių. Nereikėtų pamiršti, kad dauguma Palangos kurorto infrastruktūros objektų yra įrengta už visų Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus bei privataus kapitalo investuotas lėšas. Teisingiausias kelias šiandien būtų sugrįžti prie minėto sprendimo ir jį atšaukti, kol dar nėra padaryta žala tiek Palangos miesto prestižui, tiek jo gyventojams,“- pabrėžė partijos Tvarka ir teisingumas vadovas, Prezidentas Rolandas Paksas. 

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras 

Parašykite komentarą