Seimo narė M. A. Pavilionienė dalyvaus tarptautinėje konferencijoje lyčių lygybės ir ekonomikos klausimais

2015 m. spalio 23 d. pranešimas VIR

Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė spalio 25–30 dienomis lankysis Izraelyje. Parlamentarė dalyvaus Izraelio vystomojo bendradarbiavimo agentūros ir Jungtinių Tautų Organizacijos rengiamoje konferencijoje „Lyčių lygybės skatinimas suteikiant ekonominių galių: laikotarpio po 2015 m. vystymosi darbotvarkės įgyvendinimas“.

Konferencijos, skirtos besivystančių ir išsivysčiusių šalių moterims lyderėms, rengiamos kas dveji metai. Jas rengia Mashav – Izraelio vystomojo bendradarbiavimo agentūra prie Izraelio valstybės Užsienio reikalų ministerijos kartu su įvairiomis tarptautinėmis organizacijomis. Iki šiol surengtos 28 tokios konferencijos. Šių metų renginyje, kuriame pagrindinis dėmesys bus skiriamas ekonomikos, finansų ir socialinės saugos temoms, pakviesti dalyvauti apie 60 politikos, ekonomikos, socialinės sferos atstovų iš viso pasaulio – vyriausybių narių, parlamentarų, nacionalinių ir tarptautinių organizacijų vadovų, ekspertų.

Konferencijos diskusijos rengiamos Haifoje, vėliau dalyviai vyks į Jeruzalę ir lankyis Izraelio Valstybės Knesete, Užsienio reikalų ministerijoje, tai pat numatytas susitikimas su Izraelio Valstybės Prezidentu Reuvenu Rivlinu.     

           

Jolanta Anskaitienė, Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius

(tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt)

Parašykite komentarą