Seimo nario V. Juozapaičio pranešimas: „Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, prof. Vytautas Juozapaitis grąžino „Nešk savo šviesą ir tikėk“ ženklą“

Šešėlinės Vyriausybės kultūros ministras, prof. Vytautas Juozapaitis šiandien vykusioje spaudos konferencijoje „Darbo partijos deleguoto kultūros ministro Šarūno Biručio darbų įvertinimas“ kreipėsi į Vyriausybės vadovą Algirdą Butkevičių prašydamas viešai įvertinti Vyriausybės nario, kultūros ministro Šarūno Biručio kompetenciją, niekaip nederančią su kultūros ministro pareigomis.

„Pirmą kartą atkurtos valstybės istorijoje Kultūros ministerija nepanaudos metų biudžete esamų asignavimų – aštuonių milijonų eurų Europos Sąjungos paramos, kurią patys nusimatė 2015 metų ministerijos biudžete. Per daugelį metų yra buvę, kad kultūros ir meno įstaigos neįsisavina joms paskirtų lėšų, bet niekada nėra buvę, kad ministerija net nesugebėtų paskirstyti lėšų įstaigoms ir organizacijoms, kad jos liktų net neišdalintos“, – pažymėjo V. Juozapaitis.

Pasak V. Juozapaičio, priemonių finansavimo sąlygų aprašai iki šiol nesuderinti su Finansų ministerija bei nepatvirtinti ir nepaskelbti, o tai – absoliutaus ministro asmeniškai suburtos komandas darbo brokas.

Profesorius spaudos konferencijos metu be išreikštų priekaištų ministrui Š. Biručiui, pažymėjo, jog Kultūros ministerijos aukščiausias apdovanojimas – ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ pernelyg sureikšminamas, nes tai nėra aukštas Valstybės apdovanojimas. Suprasdamas apdovanojimo beprasmiškumą, V. Juozapaitis jo atsisakė.

 

Visas spaudos konferencijos pranešimas pridedamas.

Kontaktams:

Vytautas Juozapaitis

Šešėlinės Vyriausybės kultūros ministras,

Seimo narys

Tel. : (8-5) 239 6559

El. p.:  vytautas.juozapaitis@lrs.lt  

Parašykite komentarą