Patarimai renkantis šildyklę

Trumpai apie šildykles arba kaip turėti jaukią lovą žiemą

Kas gali būti geriau už šiltą lovą žiemą? Teisingai, niekas. Kai temperatūra lauke krenta, mintys keliauja link puodelių su mėgstamu karštu gėrimu, vilnonių kojinių ir jaukios lovos, tariant paprastai – kūnas nori daugiau šilumos. Kur jos gauti? Vienas praktiškas būdas – šildyklė.

Kiekvienas mūsų mėgsta šilumą, kai lauke siaučia vėjas ir karaliauja šalčiai. Šildyklės – elektrinės antklodės ir pagalvės gali praversti ne tik šaltais žiemos vakarais, bet ir padėti kovoti su įkyriais skausmais. Šio tipo įrenginiai gali būti naudingi žmonėms, kenčiantiems nuo nugaros, raumenų ir kt. skausmų. Šildyklės naudojimas gerina kraujotaką ir atpalaiduoja raumenis, o tai prisideda prie geresnės savijautos.

Šildyklės veikimas

Šildyklių veikimo principas labai paprastas. Elektrinės antklodės ir pagalvės veikia taip pat: terekia įdėti kištuką į maitinimo lizdą ir valdymo „pultelyje“ nustatyti reikiamą temperatūrą. Įkaisti šildyklė turėtų maždaug per penkias minutes nuo prijungimo prie maitinimo.

Ką reikėtų žinoti apie šildykles?

Nors šildyklė kaip įrenginys išties paprastas daiktas, Varlė.lt specialistai siūlo atkreipti dėmesį į kelis svarbius dalykus.

Temperatūros reguliatorius. Dauguma rinkoje esančių modelių turi pultelį, kurio dėka galima nustatyti ir keisti įrenginio temperatūrą. Vis daugiau elektrinių antklodžių, paklotų ir pagalvių turi pultelį su LED ekranu ar mygtukais. Tai labai patogus patobulinimas, mat standartinis stumdomas reguliavimas neleidžia užprogramuoti konkrečios temperatūros. 

Laikmatis. Modeliai su elektroniniu temperatūros reguliavimu įprastai būna aprūpinti laikmačiu, kuris leidžia nustatyti pageidaujamą šildymo laiką. Jo dėka nereikės jaudintis dėl trumpųjų jungimų ar nemalonių nudegimų tais atvejais, kai sušilę netyčia užmigsime.

Apsauga nuo perkaitimo. Labai praktiškas sprendimas naudojamas daugumoje modelių. Tai automatinis mechanizmo išsijungimas įrenginiui veikiant pernalyg ilgai. Mažiau pažangiose modeliuose apie grėsmę informuos mirksinti kontrolinė lemputė.  

Nepriklausomas dviejų antklodžių dalių valdymas. Ši funkcija sutinkama dvigubuose modeliuose. Jos dėka antklode galima pasidalinti su kitu asmeniu ir kartu mėgautis jos šilumos savybėmis.

Galimybė skalbti skalbimo mašinoje. Kai kurias šildykles nuimamo mechanizmo dėka be problemų galima skalbti skalbimo mašinoje.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

Renkantis šildyklę Varlė.lt specialistai rekomenduoja atsižvelgti į tokius parametrus:

Galingumas. Kuo šis parametras didesnis, tuo šildyklė greičiau įkaista. Tačiau reikėtų būti atsargiems, mat neapdairiai nustačius pernelyg didelę temperatūrą galima nudegti.

Išmatavimai. Kenčiantys nuo nugaros skausmų turėtų rinktis elektrinę pagalvę. Nedidelis dydis užtikrins efektyvią pasirinktos kūno vietos šilumos terapiją. Elektrinės antklodės bus idealiu sprendimu asmenims, kuriem šąla kojos bei vyresnio amžiaus žmonėms. Dabar rinkoje prieinama didelė modelių įvairovė: galima rasti įvairių dydžių ir formų šildykles, taip pat siūlomos ir specialiai vaikams sukurti šio tipo produktai.

Medžiaga. Gamintojai čia pateikia labai didelę įvairovę.  Praktiški yra pagaminti iš sintetinės vilnos modeliai, mat dauguma jų turi nuimamą mechanizmą ir juos galima skalbti skalbimo mašinoje. Taip pat jie yra kur kas minkštesni ir malonesni lietimui nei pavyzdžiui, šildyklės pagamintos iš satino ar poliesterio. 

Nepaisant paprastos konstrukcijos, šildyklės yra prijungtos prie elektros šaltinio, todėl reikėtų nepamiršti būti atsargiems.

Parašykite komentarą