„Mazda RX-VISION“: rotorinės svajonės pildosi

Tokijas / Leverkuzenas, spalio 28 d. Šiandien Tokijuje prasidėjusioje automobilių parodoje „Mazda“ pribloškė koncepciniu modeliu RX-VISION su SKYACTIV technologijos rotoriniu varikliu. Analitikai ir entuziastai apie tokią galimybę prabilo prieš mėnesį, kai žiniasklaidoje pasirodė grakščios sportinės kupė silueto užuominos. Kodas perskaitytas teisingai – „Mazda RX-VISION“ iš tiesų turėtų tapti legendinės RX serijos atgimimo pranašu.

Pribloškianti koncepcinio automobilio išvaizda yra tik pusė naujienos, antroji pusė yra ne mažiau stebinanti – niekas neprognozavo, kad „Mazda“ sugebės pritaikyti SKYACTIV technologijas kuriant rotorinį variklį. „Mazda“ buvo pirmoji gamintoja, kuriai pavyko išspręsti rotorinio variklio technines problemas ir pradėti masinę automobilių, varomų tokiu varikliu, gamybą dar 1967 metais, kai rinkoje apsirodė „Mazda Cosmo Sport 110S“. Sėkmingiausiu visų laikų rotoriniu automobiliu tapo „Mazda RX-7“ modelis, kurio nuo 1978 iki 2002 metų buvo parduota daugiau nei 800 tūkstančių vienetų.

Nuosekliai tobulindama tokio tipo jėgaines „Mazda“ pasiekė unikalų laimėjimą – 1991 metais „Mazda 787B“ prototipas su rotoriniu varikliu laimėjo legendines 24 valandų Le Mano lenktynes.

Nors šiandien „Mazda“ modelių gamoje nėra nė vieno rotorinio automobilio, koncerno tyrimų centre ši jėgainė ir toliau buvo tobulinama, kol buvo sukurtas naujos kartos rotorinis variklis SKYACTIV-R.

‚Aš mielai apie tai padiskutuosiu su mūsų ekspozicijos lankytojais ir žurnalistais. „Mazda“ toliau žengs  ieškojimų keliu, kuris veda į mūsų klientų širdis“, – parodos atidarymo metu pasakė „Mazda“ prezidentas Masamichi Kogai.

Tokijo automobilių paroda šiandien atvėrė duris specialistams ir žiniasklaidai. Oficialus jos atidarymas įvyks penktadienį. 

Apie „Mazda Motor Corporation“ 

Japonijos automobilių koncernas „Mazda Motor Corporation“ savo veiklą pradėjo kaip kukli „Toyo Cork Kogyo Co. Ltd.“ bendrovė 1920 metais. Pirmąją transporto priemonę pagamino 1931 metais – tai buvo triratis prekių išvežiojimui skirtas motociklas. Pirmąjį automobilį „Mazda“ pagamino 1960-aisiais. 1967 metais pradėjo pirmojo automobilio su rotoriniu varikliu gamybą. Šiuo metu gamina lengvuosius ir komercinius automobilius bei jų komponentus trijose gamyklose Japonijoje, taip pat JAV, Kinijoje, Taivane, Tailande, Filipinuose, Zimbabvėje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ekvadore ir Kolumbijoje. Koncerne dirba daugiau nei 38 tūkst. žmonių, jo pardavimai viršija 77 mlrd. litų. 

Apie „Inchcape Motors“ 

„Inchcape Motors“ yra įgaliotasis „Mazda“ atstovas Lietuvoje. 

Viena didžiausių pasaulyje automobilių prekybos bendrovių Lietuvoje veikia nuo 2007 metų, kai kartu su partnere bendrove „Vitvela“ Vilniuje įsteigė UAB „Inchcape Motors“. Šiandien „Inchcape Motors“ yra didžiausia automobilių prekybos bendrovė, atstovaujanti automobilių „Ford“, „Hyundai“, „Jaguar“, „Land Rover“, „Mazda“ ir „Mitsubishi“ automobilių gamintojus. 

170 metų sėkmingai veikianti „Inchcape“ 26 pasaulio valstybėse verčiasi naujų ir naudotų automobilių prekyba, prekyba atsarginėmis dalimis, techniniu aptarnavimu, finansavimu ir draudimu.  „Inchcape“ siekia tapti labiausiai į klientą orientuota automobilių prekybos kompanija. „Inchcape“ akcijomis prekiaujama Londono akcijų biržoje nuo 1958 metų. Įmonėje dirba maždaug 14 300 žmonių, jos centrinė buveinė įsikūrusi Londone.

Parašykite komentarą