Sveikatingumo pertraukos. Ką pasiūlyti mokiniams?

Pastaraisiais dešimtmečiais mokiniai vis daugiau laiko praleidžia prie televizoriaus, besimokydami ar žaisdami kompiuterinius žaidimus. Jų laisvalaikis tapo pasyvesnis. O toks gyvenimo būdas lemia antsvorio atsiradimą, nutukimą, netaisyklingą laikyseną ir nugaros skausmus. Šie negalavimai rečiau aplanko tuos mokinius, kurie renkasi aktyvias laisvalaikio praleidimo formas (judriuosius žaidimus, važiavimą dviračiu, plaukimą, šokius ir pan.).

Pasak Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Sporto ir sveikatos fakulteto lektorės Rasos Paulauskienės, mokykla, šeima ir bendruomenė yra tinkamiausios sveikos gyvensenos ugdymo(si) aplinkos, padedančios vaikams keisti kasdienio gyvenimo įpročius, didinančios fizinį aktyvumą. „Sveikatingumo pertraukų organizavimas mokykloje padėtų mokiniams atsipalaiduoti po intensyvaus protinio darbo ir išlikti darbingiems, aktyvesniems ir žvalesniems, sumažintų nuovargį, pagerintų emocinę būseną. Todėl norime pasiūlyti įvairių idėjų sveikatingumo pertraukoms organizuoti“, – sako Sveikatos ir fizinio ugdymo katedros lektorė ir kviečia į mokyklų įrangos, mokymo priemonių ir technologijų parodoje „Mokykla 2015“ LEU organizuojamą renginį „Sveikatingumo pertraukos. Ką pasiūlyti mokiniams?“. Pratybų metu R. Paulauskienė kartu su studentėmis demonstruos mokiniams, mokytojams ir tėvams parengtus pratimus, kuriuos būtų galima atlikti judriųjų pertraukų (ir ne tik) metu.

Renginys vyks 2015 m. lapkričio 7 d. (šeštadienį) 12.00–12.45 val. 3 salės scenoje (Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“).

Parašykite komentarą