„Valanda su Rūta“: Vaikų globos namuose užaugusi čempionė surado savo mamą, tačiau pasigailėjo

Gyvenimo sukrėtimai ir dramos ištinka kiekvieną, tačiau  ne visi sugeba išsikapstyti. „Mano mama pasikeitė telefono numerį, nes jai nusibodo, kad mes jai skambinėjame ir norime bendrauti“, – šį ketvirtadienio vakarą 19.30 val. LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ žiūrovai išgirs šį dramatišką dešimt metų vaikų globos namuose gyvenančios merginos istoriją, per kurią ašarų nesulaikė nei studijos svečiai, nei laidos vedėja.

Laidoje nuskambės itin dramatiška Obelių vaikų globos namuose augusios Pasaulio specialiųjų olimpinių žaidynių čempionės Kristinos patirtis. 10 metų vaikų namuose gyvenusi merginai pavyko rasti savo mamą, tačiau ši pasikeitė telefono numerį, kad iš niekur išdygusi dukra nevargintų jos skambučiais. Tiesa, kartą mama pati susirado Kristinos brolį, bet tik todėl, kad šis išeidamas iš vaikų globos namų, gavo nemažą pinginę išmoką savarankiško gyvenimo pradžiai.

O buvęs sunkiausias Lietuvos žmogus prisipažins, kad, nukritus svoriui, laimė truko neilgai – jis ėmė gerti, mat pasijuto kaip erelis ant sparnų. Rolandas Onusaitis prieš keletą metų svėrė 301 kg, o medikai jį gąsdino mirtimi. Jis miegodavo sėdėdamas, pats negalėjo net nusiprausti. Po skrandžio mažinimo operacijos vyras numetė pusę savo svorio ir pasijuto it naujai gimęs. „Pajutau, kad viską galiu, man tarsi sparnai  užaugo. Numetęs svorio, pasijutau karaliumi, bet vos nenumiriau dėl alkoholio“, – prisipažino vyras, kuris  per parą su bičiuliu išgėrė net 64 butelius vyno. Rolandas atviravo, kad neilgai trukus žmona jam iškėlė ultimatumą.

„Po audros visuomet ateina graži diena”, – sako pedagogė Birutė Vaišnienė, kuri visai neseniai jau svečiavosi „Valanda su Rūta“ studijoje. Ši moteris tuomet papasakojo apie savo ligą – skydliaukės vėžį, kurį gydyti galima tik labai brangiai kainuojančiais vaistais. Jiems reiktų beveik 100 tūkstančių eurų vienam gydymo kursui, deja, Valstybinė ligonių kasa atsisakė juos kompensuoti. 

„Viešumas ir kalbėjimas apie savo ligą man labai padėjo. Geri žmonės ėmė aukoti pinigus ir jau po keleto savaičių skrisiu į Vokietiją pradėti itin brangaus gydymo kurso. Turiu daug vilties, nes noriu, kad mano dukra augtų turėdama mamą“, – šį ketvirtadienio vakarą, 19 val. 30 min. LNK laidoje „Valanda su Rūta“ prisipažins Birutė. Į žiūrovus kreipsis ir vienuoliktokė B. Vaišnienės dukra Ausma, kuri netramdydama ašarų dėkos žmonėms, kurie suteikė viltį jai turėti mamą.

 

 

Parašykite komentarą