Premjeras sveikino pasaulio čempioną imtynininką Rimantą Bagdoną ir jo vardo turnyro dalyvius

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius šeštadienį dalyvavo jau 14-tą kartą Vilniuje rengiamo graikų-romėnų imtynių Rimanto Bagdono vardo tarptautinio turnyro atidaryme.

Premjeras pasveikino šį iškilų atletą ir visus turnyro dalyvius, primindamas, jog Rimantas Bagdonas laimėjo Lietuvai pirmąjį istorijoje pasaulio čempiono medalį.

„Šiemet – ženkli visam Lietuvos sportui data. Prieš 50 metų – 1965-aisiais Tamperėje vykusiame graikų-romėnų imtynių pasaulio čempionate Jūs iškovojote aukso medalį. Jūs tapote pirmuoju Lietuvos pasaulio čempionu. Einant prieš vėją, visuomet sunku žengiančiam priekyje. Dabar Lietuva olimpinius ir pasaulio čempionus skaičiuoja dešimtimis – toks užkrečiantis buvo Jūsų pavyzdys. Ir vis dėlto Rimanto Bagdono vardas pakankamai žinomas ir šiandieniniam jaunimui, dabartinei sportininkų kartai. Jį žino ir viso pasaulio atletai, vykstantys į kasmetinį tarptautinį Rimanto Bagdono imtynių turnyrą. Juo didžiuojasi Jūsų bičiuliai, artimiau pažįstantys Jus“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas, kartu linkėdamas imtynininkams sėkmės ir garbingos kovos turnyro finalinėse imtyse.

Premjeras Vyriausybės vardu taip pat palinkėjo, kad Lietuvoje netruktų turinčių ambicijų ir norinčių tapti lyderiais ne tik sporte, bet ir kultūroje ar versle.

14-tame graikų-romėnų imtynių Rimanto Bagdono vardo tarptautiniame turnyre dalyvauja per 70 sportininkų iš 6 šalių.

Parašykite komentarą