Rolandas Paksas: Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas turi unikalią progą padaryti tai, ko nesiryžo padaryti jo pirmtakai

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas rekomenduoja Aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui iš esmės pertvarkyti ministerijai pavaldžią Valstybinę saugomų teritorijų tarnybą, kuri deramai neatlieka savo funkcijų ir neužtikrina viešojo intereso apsaugos bei pažeidimų prevencijos valstybės draustiniuose.

„Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas turi unikalią proga padaryti tai, ko nesiryžo padaryti jo pirmtakai – buvę ministrai per dvidešimt penkerius nepriklausomybės metus –  sukurti  tikrą, o ne tariamą draustinių priežiūros instituciją. Ši valstybės institucija turi užtikrinti saugomų teritorijų apsaugą ir racionalų jų naudojimą bei užkardyti veiklas, kurių draustiniuose neturėtų būti. Esu įsitikinęs, kad tokia pertvarka neabejotinai turėtų sulaukti  Vyriausybės, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto ir viso parlamento politinio palaikymo, – pareiškė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas.

„Daugiau nei pakankamai neleistinos veiklos atvejų ir įvairių pažeidimų yra nustatyta valstybės saugomose teritorijose, kad būtų galima daryti išvadą, jog tai yra sistemingo aplaidumo padariniai . Užtenka prisiminti Neringą, Palangą, pažvelgti į mūsų paupius ir paežeres. Pastaruoju metu visuomenę vėl sudrebino skandalas Kamšos botaniniame – zoologiniame draustinyje Kauno rajone Noreikiškėse, kur prieš ketverius metus niekas laiku „nepastebėjo“ pradėto statyti ištiso gyvenamųjų namų kvartalo. Kiek dar šimtų milijonų turės paleisti vėjais piliečiai finansuodami nusikalstamą aplaidumą, išduodant statybos leidimus, derinant projektus ir „įforminant“ neleistiną veiklą saugomose teritorijose? Tokia saugomų teritorijų tarnyba tik diskredituoja valstybę, sukuria terpę piknaudžiavimams ir korupcijai ,“ – pabrėžė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas.

Partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centras

Parašykite komentarą