Susitikime su LiJOT vadovu ministrė A. Pabedinskienė pasiūlė stiprinti jaunimo įsitraukimą į NVO ir 2017 m. paskelbti Jaunimo organizacijų plėtros metais

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, susitikusi su Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentu Mantu Zakarka, pasveikino jį su perrinkimu šios skėtinės organizacijos vadovu ir pasiūlė 2017 m. paskelbti Jaunimo nevyriausybinių organizacijų (NVO) plėtros metais.

„Jaunimo organizacijos yra svarbios valstybės gyvenime, nes taip ugdomas pilietiškumas, jaunimo aktyvumas, įsitraukiama į bendruomenės, rajono, valstybės gyvenimą”, – pažymėjo ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak ministrės, ypač svarbus regioninių jaunimo organizacijų aktyvumas, todėl šalia esančių nacionalinių programų jau 2015 m. inicijavo naujas regioninių NVO finansavimo programas, tačiau to neužtenka – reikia platesnių ir drąsesnių sprendimų. Tam postūmį galėtų duoti ir 2017 m. paskelbimas Jaunimo NVO plėtros metais.

LiJOT prezidentas M. Zakarka pažymėjo, kad LiJOT vienas didžiausių prioritetų yra jaunimo NVO augimas ir veiklos kokybės gerinimas.

Susitikime sutarta, kad ministrė jau šiandien kreipsis į Seimą raštu su siūlymu patvirtinti 2017 m. Jaunimo NVO plėtros metais.

Primename, kad 2015 m. papildomai finansuoti du nauji konkursai jaunimo iniciatyvoms ir tarpinstituciniam bendradarbiavimui skatinti, siekiant spręsti jaunimo užimtumo problemas regionuose. Šiems konkursams skirta beveik 87 tūkst. Eur.

Ryšių su visuomene skyrius, tel.: (8 5) 266 8191, 266 4258.

Parašykite komentarą