Varšuvoje nugriaudėjo kasmetinis „VERVA Street Racing” automobilių šou

Paskutinį spalio savaitgalį Lenkijos sostinėje Varšuvoje griaudėjo automobilių varikliai. Šio sporto ir įspūdingų bolidų gerbėjai rinkosi į kasmetines „VERVA Street Racing” lenktynes, kurių kulminacija šiemet tapo gyvas legendinės britų televizijos laidų vedėjų trijulės Jeremy Clarkson, Richard Hammond ir James May pasirodymas.

Visa tai savo akimis stebėjęs vilnietis Ričardas Tupikovskis neslėpė – adrenalino kvapą buvo galima užuosti iš tolo. „Tai buvo puikiai parengtas ir įgyvendintas pasirodymas, viskas apgalvota iki mažiausių detalių. Nors nesu užkietėjęs automobilių fanatikas, visada malonu pasidairyti į gražius ir galingus automobilius, kurių čia netrūko. Tiesa, labiausiai įsiminė „Orlen” ir „Redbull” komandų motociklų pasirodymai – iki šiol dar niekada nebuvau matęs, kaip čia pat gyvai stadione atliekami šuoliai tramplinais”, – įspūdžiais dalijosi drauge su visa šeima Varšuvoje apsilankęs R. Tupikovskis. Bilietus į šiųmetį „VERVA Street Racing” pasirodymą vilnietis laimėjo dalyvaudamas renginio partnerio Lietuvoje degalinių tinklo „Orlen“ žaidime.

Beje, pašnekovui įspūdį palikę motociklinikų šuoliai, šiemet buvo išties neeiliniai. Specialiai iš Austrijos atvykęs garbės svečias, jau kartą iš kosmoso į žemę leidęsis kaskadininkas Felix Baumgartner šįkart demonstravo savo vairavimo sugebėjimus. Vienas garsiausių pasaulio šuolininkų parašiutu šiemet priėmė jam mestą „Orlen” komandos lenktynininko Kuba Przygoński iššūkį. Garsūs sportininkai susirungė motokroso trasoje. Tiesa, renginio organizatoriai nepraleido progos ir pajuokauti. Prie motociklų variklių griausmo įpratusiems lenktynininkams šie pasiūlė jėgas išmėginti mini motociklų lenktynėse.

„Tai didžiausias tokio tipo renginys visoje Vidurio ir Rytų Europoje ir drauge bene vienintelis šansas savo akimis išvysti visame pasaulyje legenda tapusių britų automobilių fanatikų pasirodymą, kuriame netrūksta nei įspūdingų automobilių, nei gero humoro. Žinome, kad Lietuvoje šios trijulės gerbėjų gretos kasmet tik auga, todėl labai džiaugiamės, kaip šio renginio partneriai Lietuvoje,  galėdami prisidėti prie galimybės tokį reginį padovanoti vienam iš šalies automobilių sporto gerbėjų”, – sakė degalinių tinklo „Orlen” komercijos direktorius Saulius Žilėnas.

Renginį vainikavęs „Clarkson, Hammond & May Live“ pasirodymas išradingumu ir įspūdingais triukais nė neketino nusileisti profesionaliems sportininkams. Jame netrūko ne tik įspūdingų automobilių, bet ir neįtikėtinų triukų kaip senovinių sunkvežimių šonaslydis ar automobilių futbolo varžybos. Žinoma, garsioji trijulė čia neapsiėjo ir be įspūdingų ugnies efektų, kuriuos demonstravo prabangūs sportiniai automobiliai.

Parašykite komentarą