„Snoro“ „Kaimanų paskolų“ portfelis sulaukė investuotojų susidomėjimo

Per nustatytą terminą BAB banko „Snoras“ bankroto administratorius sulaukė daugiau nei vieno potencialaus 139,8 mln. eurų balansinės apskaitinės vertės reikalavimų paketo pirkėjo pasiūlymo. Paskolų portfelį, dėl savo specifikos vadinamą „Kaimanų“ vardu, sudaro užsienio rezidentams išduotos paskolos, jis parduodamas atskirai nuo pagrindinio banko paskolų portfelio. Pasiūlymų pateikimo terminas baigėsi spalio 30 dieną.

„Net ir pasibaigus terminui gauname signalų, kad vienas ar kitas investuotojas domisi šiuo portfeliu, todėl durų neužtrenksime ir vėluojantiems. Šokia tokia sumaištis, matyt, užprogramuota tiek dėl paties portfelio specifikos,  tiek dėl situacijos rinkoje. Ne paslaptis, kad šio portfelio paskolos yra užtikrintos Rusijoje esančiu nekilnojamuoju turtu. Preliminari pasiūlymų peržiūra parodė, kad gavome labai skirtingus dalykus, todėl prireiks laiko juos kruopščiai išnagrinėti ir įvertinti“, – sakė BAB bankas „Snoras“ bankroto administratorius  Gintaras Adomonis.

Parduodamo turto portfelį sudaro 16 paskolų verslo subjektams ir 9 paskolos individams. Dauguma klientų yra Rusijoje registruotos įmonės ir fiziniai asmenys. Šios paskolos užtikrintos Rusijoje esančiu nekilnojamuoju turtu.

Vadinamojo Kaimanų portfelio paskolas banko vadovai buvo perkėlę į Kaimanų ir Didžiosios Britanijos Mergelių salose registruotus fondus, tačiau buvusio bankroto administratoriaus komandai šią schemą pavyko išnarplioti ir įsipareigojimus gražinti į „Snorą“.

Liepos pabaigoje „Snoro“ bankroto administratoriaus komanda pasirašė pagrindinio banko paskolų portfelio pardavimo sutartį su investuotojų konsorciumu, kurį sudaro Liuksemburge registruoti investiciniai fondai ir „Deutsche Bank AG“. Už šį portfelį pirkėjai įsipareigojo sumokėti ne mažiau nei 169 685 000 eurų.

„Snoro“ banko veikla Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu buvo sustabdyta 2011 metų lapkričio 16 dieną, lapkričio 24 dieną Lietuvos bankas kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo, o bankroto byla „Snorui“ buvo iškelta 2011 metų gruodžio 7 dieną.

Parašykite komentarą